Γενικά

Ισραήλ-Ουκρανία κυριάρχησαν τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Kυπέλλου ξίφους ασκήσεων U17

Το κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ γέμισε για ακόμα μία μέρα με τους καλύτερους και τις καλύτερες ξιφομάχους της Ευρώπης στο ξίφος μονομαχίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεων U17.

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Kυπέλλου ξίφους ασκήσεων U17 πραγματοποιήθηκε το ατομικό τουρνουά στις νεάνιδες και το ομαδικό τουρνουά στους έφηβους με τον συνολικό αριθμό των αθλητών να φτάνει και πάλι τους 220.

Η «αυλαία έπεσε» με πολλά χαμόγελα από τις ομάδες του Ισραήλ και της Ουκρανίας που μονοπώλησαν τις θέσεις των βάθρων. Χαμόγελα, όμως, είχαμε και για την Ελλάδα, αφού η Νεφέλη Ρασπόπτση και η Εθνική των εφήβων έκαναν αξιόλογες εμφανίσεις.

Ατομικό νεανίδων (U17)
Συνολικά 133 αθλήτριες από 17 χώρες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής να μονομαχούν στον προκριματικό γύρο. Στην τετράδα των ημιτελικών έφτασαν δύο Ουκρανές και δύο Ισραηλινές αθλήτριες, το Ισραήλ μπόρεσε, όμως, τελικά να κάνει το 1-2 με την Μιχάλ Σουκούροβ και την Μισάλ Κοέν.

Για την Σουκούροβ αυτός είναι ο «παρθενικός» τίτλος σε ευρωπαϊκό κύπελλο και η δεύτερη φορά που ανεβαίνει σε ευρωπαϊκό βάθρο μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Κοπεγχάγης. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν κρατώντας την ουκρανική σημαία η Ουστίνα Όχον και η Πολίνα Σπιριντόνοβα.

Οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο:
1. Μιχάλ Σουκούροβ (Ισραήλ)
2. Μισάλ Κοέν (Ιραήλ)
3. Ουστίνα Όχον (Ουκρανία)
3. Πολίνα Σπιριντόνοβα (Ουκρανία)


Ομαδικό εφήβων (U17)
Στο δεύτερο τουρνουά της ημέρας αγωνίστηκαν συνολικά 88 αθλητές χωρισμένοι σε 23 ομάδες, οι πέντε από τις οποίες ήταν ελληνικές. Η Ουκρανία μετά το σαββατιάτικο «1-2» στο ομαδικό νεανίδων δεν άφησε κανένα περιθώριο ούτε στο ομαδικό των εφήβων, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμά. Η πρώτη ομάδα στην οποία μέλος ήταν και ο κυπελλούχος εφήβων, Μαξίμ Πέρτσουκ, πήρε το χρυσό μετάλλιο και ακολούθησε η δεύτερη ουκρανική ομάδα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το Ισραήλ, το οποίο στον δρόμο του απέκλεισε και την πρώτη ομάδα της Ελλάδας.

Οι τρεις ομάδες του βάθρου των νικητών:
1. Ουκρανία 1 (Λαβρεντίεφ, Πέρτσουκ, Λεπκάνιτς, Γκούλα)
2. Ουκρανία 2 (Μικτένκο, Μικιτένκο, Προκόφιεφ, Ντούρνεβιτς)
3. Ισραήλ (Γκιβόλι, Λίμαν, Κάμινερ, Σαρίντ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x