Μαχητικά Αθλήματα

Κ1 Athens 2023: Στον τελικό και η Χρυσοπούλου - Για χάλκινο η Τζίλια

Έτσι, από τους τελικούς των 14 κατηγοριών σε KATA και KUMITE που διεξάγονται σήμερα, οι πέντε θα έχουν ελληνικό «χρώμα».

Ακόμα δύο συμμετοχές σε τελικούς εξασφάλισαν οι ελληνίδες καρατέκα στη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου K1 Series A της Αθήνας.

Στον τελικό της κατηγορίας -61κ. προκρίθηκε η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου. Η 18χρονη πρωταθλήτρια πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση και νίκησε κατά σειρά την Ελβετή Μποσάρντ (5-2), την Ιταλίδα Ντέστε (4-1), την Τουρκάλα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γκοζουτόκ (4-1), τη Γιαπωνέζα Κουτζούρο (2-0) και στον ημιτελικό ακόμα μία αθλήτρια από την Τουρκία, την Γενέν. Έτσι, θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο εναντίον της Σαντάρα Σιμάντα (Ιαπωνία) το απόγευμα της Κυριακής (προγραμματισμένη ώρα έναρξης 14:40).

Στα -50κ. γυναικών η Στελίνα Τζίλια ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 8-4 επί της Ρουμάνας Στόιαν, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισε το φαβορί της κατηγορίας, Σάρα Τσουτσούμι (Ιαπωνία). Η Ελληνίδα έχασε δύσκολα 1-0, αλλά η Γιαπωνέζα έφτασε έως τον τελικό κι έτσι την «τράβηξε» στα ρεπεσάζ. Εκεί, η Τζίλια νίκησε 8-0 την Κόσγκροουβ (Αγγλία) και 4-1 την Μπάρος (Πορτογαλία) και πέρασε στον «μικρό» τελικό με αντίπαλο μια άλλη πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία, την Ρίνκα Ταχάτα (Ιαπωνία) το μεσημέρι (12:00) της Κυριακής.

Έτσι, από τους τελικούς των 14 κατηγοριών σε KATA και KUMITE που διεξάγονται σήμερα, οι πέντε θα έχουν ελληνικό «χρώμα», αφού από την Παρασκευή είχαν εξασφαλίσει θέση στο μεγάλο τελικό η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ., 13:45), ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ., 13:55) και ο Χάρης Γιαννάκος (-75κ., 14:30).

Τα ζευγάρια των τελικών στις κατηγορίες που έγιναν το Σάββατο έχουν ως εξής:

-60κ. ανδρών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Καρμίνε Λουτσιάνο (Ιταλία)-Χιρόμου Χασιμότο (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Ανάς Αμπντελμαλκί (Βέλγιο)-Νικίτα Φιλίποφ (Ουκρανία)
Μικαέλ Ντασούλ (Βέλγιο)-Μερτ Χαλίτσι (Τουρκία)

-67κ. ανδρών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Ζοακίμ Μέντες (Πορτογαλία)-Γιούγκο Κοζάκι (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Αμπντουραχίμ Οζέρ (Τουρκία)-Στέφαν Γιόκσιτς (Σερβία)
Μαρβέν Γκαρέν (Γαλλία)-Έντγκαρ Τόρες (ΗΠΑ)


-50κ. γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Καταρίνα Ροντρίγκες (Πορτογαλία)-Σάρα Τσουτσούμι (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Στελίνα Τζίλια (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρίνκα Ταχάτα (Ιαπωνία)
Σεβίλ Μπας (Τουρκία)-Ταμάρα Γκργκιτς (Σερβία)

-55κ. γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Σίρια Μαντσινέλι (Ιταλία)-Σίμα Αϊρι (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Λάλο Βιόλα (Ιταλία)-Σιόρι Νακαμούρα (Ιαπωνία)
Νατάλια Μαντάζι (Ουκρανία)-Χάνα Φουρουμότο (Καναδάς)

-61κ. γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ)-Σαράρα Σιμάντα (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Βικτόρια Βασκίσιν (Ουκρανία)-Εμίνα Σίποβιτς (Βοσνία)
Φατμά Γενέν (Τουρκία)-Γκιουλμπαχάρ Γκοζουτόκ (Τουρκία)

ΚΑΤΑ ομαδικό γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Περού-Ισπανία
«Μικροί» τελικοί
Πορτογαλία-Γαλλία
Ισπανία (Καζοκουσπόρτ)-Τουρκία

ΚΑΤΑ ατομικό ανδρών
ΤΕΛΙΚΟΣ
Γιούτο Ακιγιόσι (Ιαπωνία)-Αόι Φουνάντα (Ιαπωνία)
«Μικροί» τελικοί
Κρις Μαν Τσενγκ (Χονγκ Κονγκ)-Κουτλουχάν Ντουράν (Τουρκία)
Κάι Αγιάτο (Ιαπωνία)-Γιουσούκε Γιονεγιάμα (Ιαπωνία)

Εσπίνος: «Ανυπομονούμε να δούμε κι άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα»


Σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF), Αντόνιο Εσπίνος, που βρίσκεται στην Αθήνα, τόνισε:

«Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που βλέπουμε εδώ. Παράλληλα είμαστε ενθουσιασμένοι που η ελληνική ομοσπονδία Καράτε επέστρεψε ως διοργανώτρια σπουδαίων events της Παγκόσμιας, μετά από δεκαετή απουσία. Η ΕΛΟΚ είναι πλέον ένας εξαιρετικός συνεργάτης της WKF και ανυπομονούμε τα επόμενα χρόνια να δούμε κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα.
Η σχέση μας με την ηγεσία της ΕΛΟΚ και τον πρόεδρο Θοδωρή Σιετή είναι πολύ καλή. Πρόκειται για έναν οργανισμό ισχυρό, συμπαγή με πολύ καλούς αθλητές και επιθυμούμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Είδα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χορηγούς, έξι περίπτερα έχουν εγκατασταθεί στο χώρο του σταδίου. Επίσης είδα πολύ κόσμο στις κερκίδες και πάνω από 1.000 αθλητές από 70 χώρες. Όλοι οι αριθμοί που σχετίζονται με τη διοργάνωση είναι εντυπωσιακοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x