Μαχητικά Αθλήματα

Και εγένετο «Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας»

Την γέννηση ενός επαγγελματικού συνδέσμου πυγμαχίας, υπό την αιγίδα του οποίου θα μπορούν ν’ αγωνίζονται Έλληνες αθλητές, εντός κι εκτός συνόρων, ανακοίνωσε ο Ολυμπιονίκης, Γιώργος Στεφανόπουλος.

Την σύσταση του «Συνδέσμου Επαγγελματική Πυγμαχίας», γνωστοποίησε μέσω διαδικτύου ο 5ος Ολυμπιονίκης του Λος Άντζελες, Γιώργος Στεφανόπουλος.

Πρόκειται για μια ενέργεια που φαίνεται πως έχει στόχο έχει να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επαγγελματικής πυγμαχίας στη χώρα μας.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι πρώτες δράσεις του συνδέσμου, καθώς και τα μέλη που τον απαρτίζουν.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του “Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας” ανακοινώνει και επίσημα τη λειτουργία του υπό την προεδρεία του Ολυμπιονίκη Πυγμαχίας κ. Γιώργου Στεφανόπουλου. Ο ΣΕΠ είναι επίσημα μέλος της EBU( EUROPEAN BOXING UNION), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Eπαγγελματικής Πυγμαχίας, και μόνος επίσημος εκπρόσωπός της στη χώρα μας.

Συνεπώς, όποιος διοργανωτής θα επιθυμήσει στο εξής να διοργανώσει επίσημους επαγγελματικούς αγώνες με αθλητή της Ευρώπης, θα έχει τη δέσμευση να τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΠ.

Στα πλαίσια της δράσης του Συνδέσμου θα διοργανώνονται αγώνες με σκοπό την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος στη συνέχεια θα αγωνίζεται στο εξωτερικό. Επίσης Έλληνες πυγμάχοι θα συμμετέχουν σε διοργανώσεις του εξωτερικού σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που επίσης υπάγονται στην ΕBU.

Περισσότερα στοιχεία για τη δράση του συνδέσμου θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες».


Λίγα λόγια για τον Γιώργο Στεφανόπουλο:

Αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα πυγμάχο στα χρονικά της ερασιτεχνικής πυγμαχίας. Επί 14 συναπτά έτη πανελληνιονίκης, 5ος Ολυμπιονίκης το 1984 στο Λος Άντζελες και κάτοχος δύο μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι που δεν έχει πετύχει ουδείς άλλος πυγμάχος στη χώρα μας. Με τις επιτυχίες του κατόρθωσε ν' αναρριχηθεί στο Νο 2 παγκοσμίως της κατηγορίας του.

Είναι ιδρυτής και επικεφαλής του πυγμαχικού συλλόγου "Αριστοτέλειο" στο Περιστέρι, ενώ το κλειστό ολυμπιακό στάδιο της πόλης φέρει τιμητικά το όνομά του. Επίσης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Μια ζωή σαν ρινγκ".

Η εξέλιξη της πυγμαχίας

Τα τελευταία χρόνια η πυγμαχία εντάχθηκε και καθιερώθηκε στις εγχώριες διοργανώσεις. Δημιουργήθηκε ακόμα και event αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτήν (EBO).

Πρώην πρωταθλητές από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ανερχόμενοι αθλητές άρχισαν να βρίσκουν «καταφύγιο» στις μαχητικές διοργανώσεις, κοντά στα επαγγελματικά πρότυπα.

Συνοπτικά: έφυγαν οι κάσκες, οι κανονισμοί άρχισαν να εναρμονίζονται με ό,τι ισχύει στο εξωτερικό, ενώ για κάθε αγώνα τους προβλέπεται χρηματική αμοιβή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x