Μαχητικά Αθλήματα

Ήττα από Χάνεϊ και απώλεια τίτλων για τον Καμπόσο στην Αυστραλία-Aποθέωση από τους ομογενείς

Ο Γιώργος Καμπόσος ηττήθηκε από τον Ντέβιν Χάνεϊ στην Αυστραλία και έχασε τους τίτλους του.

Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τις ζώνες του WBA, WBC, WBO και IBF ο Γιώργος Καμπόσος. Ο ομογενής δεύτερης γενιάς από την Αυστραλία ηττήθηκε στη Μελβούρνη από τον Ντέβιν Χάνεϊ και έτσι οι τίτλοι του στην κατηγορία ελαφρών βαρών έχουν πλέον άλλον κάτοχο.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 40.000 θεατές στο Marvel Stadium με τον Καμπόσο να έχει στο πλευρό του πολλούς Έλληνες της ομογένειας. Μάλιστα μπήκε στο ρινγκ υπό το ρυθμό του Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας, ενώ μετά το τέλος του αγώνα πέρασε στους ώμους του και μια ελληνική σημαία.

Ο Χάνεϊ αξιοποίησε το πλεονέκτημα που του έδινε το ύψος του (1,80μ. έναντι 1,73μ.) και πήρε τη νίκη στα σημεία μετά από 12 γύρους, με ομόφωνη απόφαση των κριτών (116-112, 116-112, 118-110). Ο ομογενής προσπάθησε για ένα νοκ άουτ που θα έφερνε την νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο 23χρονος Αμερικανός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 28-0, ενώ αντίθετα ο 29χρονος που κατάγεται από τη Σπάρτη υποχώρησε στο 20-1.

«Σήμερα ήταν η μέρα του Χάνεϊ. Πυγμάχησε με τον τρόπο του. Κινήθηκε, δεν ήθελε να έρθει κοντά, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι του. Παίρνω το ρίσκο, παλεύω με τους καλύτερους. Παλεύεις με τους καλύτερους, χάνεις, κερδίσεις ή ισοπαλία, αυτή είναι όλη η ουσία. Θα αλλάξω ορισμένα πράγματα στον τρόπο που αγωνίζομαι και θα πυγμαχήσω μαζί του ξανά στο τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Καμπόσος προαναγγέλλοντας ρεβάνς μέσα στο 2022.

Ο νικητής του αγώνα είπε: «Ήμουν άνετος, απλά έμεινα στο σχέδιο. Πάλεψα έξυπνα. Του στέρησα τα πιο δυνατά του στοιχεία. Δεν μπορούσε να με χτυπήσει. Του βγάζω το καπέλο, είναι πραγματικός πολεμιστής. Όλοι αυτοί οι αποκαλούμενοι πρωταθλητές δε μου έδιναν ευκαιρία να διεκδικήσω τους τίτλους, αλλά ο Τζορτζ το έκανε».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x