Μαχητικά Αθλήματα

Θρίαμβος και ιστορικό ρεκόρ από Κανέλο Άλβαρες

Ο Κανέλο Άλβαρες νίκησε τον Κέιλεμπ Πλαντ κι έγινε ο πρώτος πυγμάχος που κατακτά και τις τέσσερις μεγάλες «ζώνες» μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες.

Ανίκητος ο Κανέλο Άλβαρες. Ο 31χρονος Μεξικανός κέρδισε με τεχνικό νοκ άουτ στον ενδέκατο γύρο τον Κέιλεμπ Πλαντ στο Λας Βέγκας και έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στα σούπερ-μεσαία βάρη.

Παράλληλα, κατάφερε να συγκεντρώσει πλέον ΚΑΙ τις τέσσερις μεγάλες «ζώνες» σε λιγότερο από 12 μήνες, καθώς είχαν προηγηθεί οι τίτλοι του σε WBA Super, WBC και WBO.

Ο Άλβαρες έριξε δύο φορές κάτω τον Αμερικανό αντίπαλό του στον ενδέκατο γύρο προκαλώντας τον ενθουσιασμό στους 16.586 θεατές που πλήρωσαν πολύ ακριβά για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα. Πλέον είναι αήττητος σε 16 σερί αγώνες, μετά την ήττα του από τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ στα σημεία το 2013.

«Είμαι τόσο υπερήφανος για αυτήν την ιστορική νύχτα», δήλωσε φανερά συγκινημένος μετά την επιτυχία του ο Κανέλο και πρόσθεσε: «Εάν έπρεπε να μιλήσω στον Κανέλο που ήμουν πριν από 16 χρόνια (σ.σ. άρχισε την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών), θα του έλεγα να μείνει πειθαρχημένος, να συνεχίσει να πιστεύει σ' αυτόν και να μην χάσει ποτέ το πάθος για την πυγμαχία. Και κατά βάθος, αυτό ακριβώς συνέβη σε όλη μου την καριέρα. Γι' αυτό είμαι εδώ που είμαι σήμερα. Αυτή είναι μια ιστορική βραδιά και είμαι τόσο υπερήφανος που ήμουν μέρος της. Η σχέση με τους Μεξικανούς φιλάθλους, είναι υπέροχη και τόσο σημαντική. Ο αγώνας πήγε ακριβώς όπως νόμιζα, με μερικούς αρκετά σκληρούς πρώτους γύρους. Ήταν πράγματι λίγο πιο περίπλοκος από ό,τι φανταζόμουν. Ήμουν λίγο ανήσυχος, αλλά ο Έντι (σ.σ. ο προπονητής του, Ρεϊνόσο), με καθησύχασε, με έβαλε ξανά στον σωστό δρόμο και με υπομονή κατάφερα να εκτελέσω το σχέδιό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Κέιλεμπ είναι ένας σπουδαίος μαχητής και απόψε, έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Μετά τον αγώνα, μού είπε ότι θέλει να συνεχίσει. Και μετά, μού ζήτησε συγγνώμη που προσέβαλε την μητέρα μου (σ.σ. κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τον Σεπτέμβριο), επειδή δεν εννοούσε αυτό που είχε πει. Του απάντησα πως το έχω ξεχάσει. Τελικά είμαστε άνδρες και ο καθένας μας θέλει πάντα το καλύτερο για τον εαυτό του. Ήταν μια τεράστια δουλειά. Και το σώμα μου έχει ανταποκριθεί 100%, αλλά χρειάζεται ξεκούραση τώρα. Θα πρέπει να συνέλθω πριν επιστρέψω στο ρινγκ. Νομίζω ότι θα επιστρέψω τον Μάϊο. Δεν έχω τίποτε στο μυαλό μου, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις και θέλω πάντα να έχω τους καλύτερους αγώνες. Αλλά τώρα, θέλω να απολαύσω αυτόν τον θρίαμβο».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x