Θαλάσσια Σπορ

Κέρδισε εντυπώσεις και COVID19 το «SwimmingClub Zen Experience»

Το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν όσοι συμμετείχαν στην 4η έκδοση του SwimmingClub Zen Experience.

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους, περισσότεροι από 240 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των κατηγοριών και ηλικιακών ομάδων, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, συμμετέχοντας στην 4η έκδοση του SwimmingClub Zen Experience.

Το αθλητικό event έχει γίνει θεσμός και διεξήχθη σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που κατατέθηκε από τους διοργανωτές και το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έτσι λοιπόν, από την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης η γραμματεία για την παραλαβή των αναμνηστικών Goodie Bag λειτούργησε πυρετωδώς, εφόσον είχαν λάβει όλοι οι συμμετέχοντες σύσταση για παραλαβή το Σάββατο. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και σημάνσεις για τήρηση αποστάσεων και μέτρων ατομικής υγιεινής έκαναν το ντεμπούτο τους στην πρώτη κολυμβητική εκδήλωση μετά το lockdown.

Την Κυριακή, οι συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω από ευνοϊκές. Μία πελώρια «πισίνα» απλωνόταν σε ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Zen Beach. Στην αψίδα καταγραφής γύρων λειτούργησε σταθμός ανεφοδιασμού μόνο με μπουκάλια νερά σφραγισμένα τα οποία τα απορρίπταμε αμέσως μετά την επαφή με κάποιον συμμετέχοντα σε ξεχωριστό σημείο. Στο τέλος των αποστάσεων περίμεναν τους συμμετέχοντες το αναμνηστικό τερματισμού, παγωμένη Green Cola, μπανάνα και νερό, τα οποία οι εθελοντές μοίρασαν φορώντας γάντια και μάσκες χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους τερματίσαντες.

Στην απόσταση των 1000 μέτρων, πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Μάνος Μοίρας (00:15:06) και στις γυναίκες η Στελίνα Χαροκόπου (00:16:25). Στην ίδια απόσταση αλλά με χρήση wetsuit, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Αρτέμης Δαρζέντας (00:16:41) και στις γυναίκες η Λένα Μπρεγιάννη (00:24:22). Στα 2.500μ. πρώτος αναδείχτηκε στους άνδρες ο Βασίλης Δεμέτης και στις γυναίκες η Μαρία Έξαρχου, ενώ στην ίδια απόσταση με wetsuit πρώτος τερμάτισε ο Θεοχάρης Καλογερόπουλος στους άνδρες και η Ντορίνα Τριτσιμπήδα στις γυναίκες. Ο Δημήτρης Γκοτζιάς πρώτευσε στην απόσταση των 5χλμ με επίδοση 01:00:19, ενώ στην ίδια κατηγορία των γυναικών πρώτη το νήμα στη γραμμή του τερματισμού έκοψε η Υβόννη Πέννα με χρόνο 01:07:11. Τέλος στη μεγάλη απόσταση των 7.5 χλμ, τη πρώτη θέση κατέλαβε στους άνδρες ο Ελευθέριος Πανέτης (01:33:46) και στις γυναίκες η Βίκυ Κουβέλη (01:34:57).

Το παρόν στο event έδωσε κι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις προσπάθειες των αθλητών και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άριστη τήρηση των μέτρων προστασίας κι ασφάλειας.

Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν για ακόμα μία χρονιά ένα πλούσιο Goodie Bag το οποίο εκτός από την αναμνηστική μπλούζα και σκουφάκι της εκδήλωσης, περιείχε Gel 100, προσφορά της εταιρείας Maurten και Myofit, ένα προϊόν Καρύδας προσφορά του Χαλβά Κοσμίδη- Γαβρίλη.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αγωνίστηκαν με σημαδούρα ασφαλείας, αφού αυτή ήταν υποχρεωτική, ενώ είχαν την επιλογή να τη προμηθευτούν προσωποποιημένη, από τη διοργανώτρια αρχή.

Στους ταχύτερους συμμετέχοντες των αποστάσεων δόθηκαν μετά το πέρας της εκδήλωσης αναμνηστικά από αυτή την ημέρα καθώς επίσης και από ενα υπέροχο τσαντάκι Bleecker And Love στις γυναίκες και από ένα T- Shirt της εταιρείας Luanvi.

Στον χώρο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να απολαύσουν τα ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα της BlackMile καθώς επίσης και τις υπέροχες πετσέτες με αποτυπωμένα τοπία της One Zipper η οποία μοίρασε και σε 2 συμμετέχοντες με κλήρωση. Εννοείται πως για να κρεμάσεις το αναμνηστικό από μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να έχεις και μια κρεμάστρα μεταλλίων από τη Dimmel Cut η οποία μας παρουσίασε νέα απίθανα σχέδια μερικά από τα οποία δόθηκαν επίσης με κλήρωση σε 2 συμμετέχοντες.

Τέλος, η εταιρεία Compressport στήριξε την εκδήλωση και κλήρωσε 3 visor όπως και το Marathon Bikes.

Για το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα συγκεντρώθηκε από τις συμμετοχές του event το ποσό των τετρακοσίων ευρώ και μαζί με μία δωρεά από ολόκληρη την ομάδα του SwimmingClub.gr η δωρεά έφτασε το ποσό των εννιακοσίων ευρώ.

Πολύ σημαντική η υποστήριξη της LifeGuard Hellas και της Expert Pro Security, εφόσον οι συμμετέχοντες ήταν σίγουροι για την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και των αντικειμένων τους που είχαν αφήσει στην παραλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x