Στίβος

Βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο ο Κιπτσόγκε

Βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο ο Ελιούντ Κιπτσόγκε.

Αντίπαλός του... ο εαυτός του! Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο, καθώς στον αγώνα που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής, σε δύο ώρες, ένα λεπτό κι εννέα δευτερόλεπτα.

Ο 37χρονος Κενυάτης, ο οποίος είναι δις Ολυμπιονίκης, είχε σημειώσει και το προηγούμενο ρεκόρ στον αγώνα της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου η διαδρομή είναι ιδιαίτερα επίπεδη, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 (2:01.39).

Ο Κιπτσόγκε, πέρασε το πρώτο μισό της διαδρομής σε λιγότερο από μία ώρα (59 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα), αλλά τελικά δεν «κατέβηκε» τις δύο ώρες, τερματίζοντας κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Πριν από τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο Αφρικανός είχε πει πως «δεν πρόκειται να τρέξω κάτω από δύο ώρες στο Βερολίνο, απλά θα κάνω έναν καλό αγώνα».

Ο Κιπτσόγκε είναι ο μόνος δρομέας, που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα το 2019 στην Βιέννη, κατά την διάρκεια αγώνα, που είχε οργανωθεί ειδικά για εκείνον, αλλά η επίδοση (1 ώρα, 59 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα) δεν αναγνωρίσθηκε επίσημα, επειδή τον είχαν βοηθήσει 41 «λαγοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x