Στίβος

Κορυφαίοι στον κόσμο Βάρχολμ, Τόμπσον

Ο Κάρστεν Βάρχολμ και η Εμα Τόμπσον-Χέρα αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου του 2021 στο Gala της WΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κάρστεν Βάρχολμ και η Ελέιν Τόμπσον-Χάρα είναι οι κορυφαίοι αθλητές στίβου της χρονιάς, όπως ανακοινώθηκε στο Gala της WA την Τετάρτη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Τόκιο έγινε ο δεύτερος Σκανδιναβός μετά τον Μόντο Ντουπλάντις πέρυσι και ο δεύτερος στα χαμηλά εμπόδια μετά τον Κέβιν Γιανγκ που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, αφού επικράτησε στην τελική δυάδα του Ράιαν Κράουζερ, «χρυσού» Ολυμπιονίκη της σφαιροβολίας.

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ κατέκτησε τρία χρυσά στο Τόκιο σε 100, 200 μέτρα και 4Χ100 και συνέχισε με φόρα από το Ρίο. Έτσι, έγινε η τρίτη αθλήτρια μετά τις Μέρλν Ότι και Σέλι-Αν Φρέιζερ από τη «χώρα της ρέγκε» και η πρώτη σπρίντερ μετά το 2013 που γνωρίζει αυτήν τη διάκριση. Μάλιστα, η Τόμπσον απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ της Φλόρενς-Γκρίφιθ Τζόινερ στην «κούρσα της μιας ανάσας».

Κορυφαίος νέος αθλητής αναδείχθηκε ο Εριοτ Νάιτον, παγκόσμιος ρέκορντμαν έφηβων στα 200 μέτρα και κορυφαία νέα αθλήτρια ήταν η Αθινκ Μου, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα στα 19 της.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Μπομπ Κέρσι της "χρυσής" Ολυμπιονίκου και παγκόσμιας ρεκορντγούμαν στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών, Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x