Γενικά

Ξανά πρωταθλητής στο όπεν της Κροατίας ο Γκιώνης

Το ξανασήκωσε το τρόπαιο στο «γούρικο» Ζάγκρεμπ ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Με τρομερή αυτοπεποίθηση και εξαιρετική απόδοση στην τελευταία μέρα των αγώνων, αναδείχτηκε νικητής στο καθιερωμένο κροατικό όπεν πινγκ πονγκ για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρόβαλλε ξανά τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό κι έγραψε μία ακόμα «λαμπρή» σελίδα στην καριέρα του.

Για να φτάσει στον δεύτερο τίτλο του γενικά στα επαμειβόμενα τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος έκανε …θύματά του δύο σπουδαίους Γερμανούς αθλητές. Το νούμερο 1 του τουρνουά, Ρικάρντο Βάλτερ, τον οποίο νίκησε με 4-1 στον τελικό και το νούμερο 2, Μπενεντίκτ Ντούντα, τον οποίο έκαμψε με 4-3 στα ημιτελικά.

Ο Γκιώνης άρχισε την προσπάθειά του ως έκτο φαβορί και με την καταπληκτική πορεία του έκανε σαφές ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεθεί στις τοπ θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον απογευματινό τελικό, ο Γκιώνης πήγε ύστερα από πολύ απαιτητική και κοπιαστική αναμέτρηση στην τετράδα, αλλά ήταν φανερό ότι η οριακή νίκη είχε τονώσει την πίστη του για μία ακόμα πρωτιά. Χρειάστηκε και στον αγώνα με τον Βάλτερ να …τρέξει πολύ στο τραπέζι, έχασε κιόλας στην παράταση το πρώτο σετ, όμως εκεί τον βοήθησε και η καλή δουλειά στη φυσική κατάσταση. Έπαιξε με δυνάμεις και διάθεση …εφήβου, έκανε απίστευτα ράλι και με σταθερή απόδοση και σωστή τακτική έφτασε στο 4-1.

Στο τέλος, βέβαια, λαχτάρησε τους Έλληνες φίλους του αθλήματος όταν στο 9-3 κάπου χαλάρωσε και δέχτηκε την ισοφάριση σε 9-9, όμως κράτησε την μπάλα στο τραπέζι κι έφτασε στη νέα επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x