Γενικά

Κύπελλα και στα τρία όπλα στο ΟΑΚΑ το σαββατοκύριακο, 25-26/11

Τρία εγχώρια κύπελλα θα φιλοξενήσει το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, δύο στη μεγάλη κατηγορία στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη κι ένα στο ξίφος μονομαχίας U20.

Η καρδιά της ελληνικής ξιφασκίας θα χτυπά στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, αφού μερικοί από τους καλύτερους και τις καλύτερες ξιφομάχους της Ελλάδας θα πάρουν θέση στις πίστες. Το Σάββατο 25/11 θα πραγματοποιηθούν τα δεύτερα Κύπελλα ξίφους ασκήσεως και σπάθης ανδρών/γυναικών της αγωνιστικής περιόδου, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τρίτο και τελευταίο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Νέων.

Δεύτερο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών
Σάββατο 25/11 - ΟΑΚΑ
Στον αγώνα έχουν δηλωθεί 44 γυναίκες και 52 άνδρες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά στα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι οι νικητές του πρώτου Κυπέλλου και περυσινοί πρωταθλητές Ελλάδας, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κι η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Από τα υπόλοιπα ονόματα ξεχωρίζουν οι Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ), Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) κι Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στις γυναίκες και οι Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ), Δημήτρης Παναγόπουλος (ΑΕΚ), Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ), Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) κι Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) στους άνδρες.

Η σειρά των τριών κυπέλλων Ελλάδας είναι ενταγμένη στους επτά αγώνες-κριτήρια για τη «μάχη» της επιλογής του αθλητή και της αθλήτριας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης τον Απρίλιο.


Δεύτερο Κύπελλο σπάθης ανδρών/γυναικών
Σάββατο 25/11 - ΟΑΚΑ
Συνολικά έχουν δηλωθεί 39 γυναίκες και 45 άνδρες από όλη την Ελλάδα. Στους άνδρες, θα δώσουν το «παρών» ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), που ήταν ο νικητής του πρώτου φετινού κυπέλλου, ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2023, Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ), ο Γιάννης Πρίφτης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), αλλά κι οι νεαροί Γκυ-Γιώργος Λεωτόν και ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος του Άρη Θεσσαλονίκης.

Στις γυναίκες, θα είναι παρούσες η νικήτρια του πρώτου κυπέλλου, Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2023, Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα), οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), το δίδυμο των Μαριλένας Γαζεπίδη και Δέσποινας Κωνσταντακοπούλου από τον Ολυμπιακό, αλλά κι η νεαρή Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων).

Όπως και στο ξίφος ασκήσεως, έτσι και στη σπάθη ανδρών το Κύπελλο είναι αγώνας που δίνει βαθμούς για την κατάταξη της διαδικασίας επιλογής του αθλητή για το ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα για τη σπάθη γυναικών δεν ισχύει η ίδια διαδικασία, καθώς οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα, που δεν θα δώσουν το παρών στο ΟΑΚΑ, διεκδικούν απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση μέσω της παγκόσμιας κατάταξης.


Τρίτο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20)
Κυριακή 26/11 - ΟΑΚΑ
Ο κύκλος των φετινών κυπέλλων στο ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών και νέων γυναικών ολοκληρώνεται νωρίς. Στο τρίτο και τελευταίο κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου θα αγωνιστούν 41 νέες και 48 νέοι.

Στους νέους, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) θα επιχειρήσει να κάνει το «3/3» στα φετινά κύπελλα, ενώ η αδερφή του Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) θέλει να καταφέρει το ίδιο στις νέες μετά τις νίκες σε Πυλαία (23/9) κι ΟΑΚΑ (21/10).

Οι Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) και Γιώργος Αλέστας (Ίριδα) είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στους νέους άνδρες, ενώ οι Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης), Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Στέλλα Κεφαλά-Τσώρου (ΛΟ Βάρης) συγκαταλέγονται στις αξιοπρόσεκτες ξιφομάχους των νέων γυναικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι του ξίφους μονομαχίας προετοιμάζονται και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων ανδρών που έχει αναλάβει να διοργανώσει η ΕΟΞ στο ΟΑΚΑ, 16- 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x