Γενικά

Κωπηλασία: Τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων η Ελλάδα – Πρώτη δύναμη παγκοσμίως!

Η Ελλάδα ήταν σαρωτική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο.

Σαρωτική η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στην κωπηλασία. Οι Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια στους τέσσερις τελικούς που συμμετείχαν.

Η αρχή έγινε στον τελικό της δικώπου, στον οποίο η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:16.95. Το ασημένιο κατέκτησαν οι Ιταλίδες, που ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, αλλά τερμάτισαν σε 7.17.45μ και το χάλκινο η Γερμανία με 7:26.40.



Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησαν οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νατσιούλα στον τελικό του διπλού σκιφ, με χρόνο 6:57.40. Η Ιταλία τερμάτισε δεύτερη με 7:02.60 και η Γερμανία τρίτη με 7:03.15.



Στο τετραπλό σκιφ των εφήβων η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Παναγιώτη Αδάμ, Απόστολο Λυκομήτρο, Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου, που τερμάτισαν σε χρόνο 5:53.18. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τσεχία με 5:50.83 και ακολούθησε η Ιταλία με 5:51.19.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ, τερματίζοντας με χρόνο 7:35.64. Η Ιταλίδα Σπιρίτο ακολούθησε με 7:41.90 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ελβετίδα Κιούεν με 7:41.91.


Υπενθυμίζουμε πως ταυτόχρονα διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23, όπου η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στο σκιφ ελ. Βαρών με την Ευαγγελία Αναστασιάδου και στη δίκωπο με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου.

Με τρία χρυσά και ένα χάλκινο η Ελλάδα είναι πρώτη δύναμη στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων, ενώ τα δύο χρυσά στην κατηγορία Κ23 την ανεβάζουν στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x