Γενικά

Λάμψη και οικογενειακό κλίμα στην τελετή βραβεύσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Με την καλύτερη παρέα, δίπλα στους φίλους του αθλήματος από κάθε μετερίζι, υποδέχτηκε επίσημα το νέο έτος η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στο ζεστό και πάντα οικείο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ΕΦΟΕΠΑ πραγματοποίησε την ετήσια τελετή βραβεύσεων και παράλληλα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Την τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές, παραβρέθηκαν κι επίσημοι από άλλα αθλήματα, όπως κι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέσα σε αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα έδωσαν «λάμψη» στη γιορτή οι τιμητικές διακρίσεις σε πρωταθλητές που συνδέουν το κοντινό παρελθόν με το σήμερα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως και σε πρόσωπα που ξεχώρισαν για ιδιαίτερους λόγους. Έγινε αναφορά στις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος το 2023, εκφράστηκε η αισιοδοξία για δημιουργία και επιτυχίες και στην Ολυμπιακή χρονιά, ενώ καταγράφηκαν και στιγμές συγκίνησης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η γενική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ, Ξένια Στάθη, κι ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας, Νίκος Γραμμένος.
Οι βραβεύσεις άρχισαν με την Εθνική ομάδα ανδρών, η οποία στην Αλμπένα τον περασμένο Σεπτέμβριο έφερε στη χώρα χρυσό μετάλλιο από βαλκανικό πρωτάθλημα ξανά μετά από 30 χρόνια. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης κι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Ζήκος, ενώ απουσίαζαν οι αθλητές Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης και Τάσος Ρηνιώτης.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο δήμος Ορεστιάδας για την πετυχημένη διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος νέων. Ο Δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, δεν μπόρεσε να παραστεί και το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, Ιορδάνης.

Δύο ομάδες αφορούσαν οι επόμενες βραβεύσεις. Τον Ολυμπιακό, που κατέκτησε στο ΣΕΦ το Europe Trophy ανδρών 2023, και τις Σάρισες Φλώρινας, οι οποίες πήραν τη δεύτερη θέση στο Europe Trophy γυναικών 2023. Εκπρόσωποι των ομάδων ήταν ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης και η Φλωρινιώτισσα αθλήτρια, Χρυσή Φωτιάδου, αντίστοιχα.

Ξεχωριστή η στιγμή της βράβευσης της πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδας, Μαρίας Χριστοφοράκη. Ξεχωριστή, διότι είχε αφορμή τη θαυμάσια εξέλιξή της ως προπονήτρια στη Σουηδία, όπου ζει περίπου δέκα χρόνια και τη σημερινή της θέση στην ομοσπονδία της χώρας ως υπεύθυνης για την ανάπτυξη της γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η ΕΦΟΕπΑ τίμησε «για την απαράμιλλη αγωνιστική προσφορά τους και τις διεθνείς διακρίσεις» τρεις πρωταθλήτριές μας με ευρωπαϊκά μετάλλια στις μικρές κατηγορίες. Τη Χριστίνα Φίλη (δεύτερη στο απλό κορασίδων στην Ευρώπη), τη Μαρία Μοίρου (η μοναδική Ελληνίδα με δύο μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, χάλκινο στο απλό κορασίδων και χάλκινο στο διπλό νεανίδων) και την Κατερίνα Ντουλάκη (χάλκινο στο διπλό νεανίδων).

Την πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση της Όλγας Γεωργοπούλου για την πολυετή προσφορά της στο άθλημα ως αθλήτρια και προπονήτρια. Η πρώην διεθνής απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και «για τη δύναμη ψυχής και τη μαγκιά που τη διακρίνει», όπως σημείωσε η Ξένια Στάθη.

Σημειωτέον ότι η Γεωργοπούλου με τις Φίλη, Μοίρου, Ντουλάκη, ήταν στην ιστορική άνοδο της Εθνικής ομάδας γυναικών στη Σούπερ κατηγορία της Ευρώπης το 2005 στη Δανία.

Ακολούθησε η βράβευση τριών σπουδαίων ονομάτων, που ήρθαν φτασμένα από άλλη χώρα να «ριζώσουν» στην Ελλάδα, όπου πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά στο άθλημα. Η Ομοσπονδία τίμησε τη Λάουρα Νικουλάε, που είχε, επίσης, ευρωπαϊκά μετάλλια στις μικρές ηλικίες, απλά αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ρουμανίας (σημαντικότερο το χρυσό στο διπλό κορασίδων). Εκτός από το βραβείο πήρε και μία μεγάλη ανθοδέσμη από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που υπήρξε παίκτριά της για χρόνια.

Ο επί σειρά ετών βασικός αθλητής της Εθνικής ομάδας ανδρών, Ντανιέλ Τσιόκα, ήταν το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο. Ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής στο Κατάρ δεν μπορούσε να είναι στη γιορτή και το βραβείο παρέλαβε ο Θωμάς Κουσιορής.

Φυσικά, τιμήθηκε και ο θρυλικός, ο μοναδικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, για ξεχωριστό λόγο αυτή τη φορά από τα γνωστά επιτεύγματά του στα τραπέζια. Μετά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, του απένειμε τιμητική διάκριση κι η ΕΦΟΕπΑ με αφορμή την επιστροφή του στην ελληνική Α1 μετά από 28 χρόνια και το πτυχίο που πήρε το 2023 στα ΤΕΦΑΑ.

Νεότερη πτυχιούχος και παράλληλα αθλήτρια η Έλενα Σοφρά ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως οδοντίατρος. Η πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες βραβεύτηκε γι’ αυτό από την Ομοσπονδία και, βεβαίως, πήρε το βραβείο από τον οδοντίατρο και κορυφαίο Έλληνα αθλητή, Παναγιώτη Γκιώνη.

Στις ειδικές βραβεύσεις κι ο Δήμος Σαλαμίνας για το εξαιρετικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που διοργάνωσε πέρυσι.

Για την πολυετή και μεγάλη προσφορά του στο άθλημα βραβεύτηκε και ο Γιάννης Βλοτινός, ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών με 14. Ο σπουδαίος διεθνής αθλητής δεν ήταν παρών και τα βραβείο του παρέλαβε ο προπονητής της ΑΕΚ, Κώστας Μαδέσης.

Βραβείο για το Fair Play της χρονιάς πήρε η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου. Η αθλήτρια του ΠΚΔ Ταύρου είχε υποδείξει «σόρι» (τυχερό πόντο), με το οποίο κρίθηκε σε βάρος της ο ημιτελικός των κορασίδων απέναντι στη Στέλλα Μαυροματάκη στο αναπτυξιακό Οπεν της Πάτρας. Η αντίπαλος είχε ματς μπολ στο πέμπτο σετ με 10-9. Στην επίθεσή της το μπαλάκι βρήκε ίσα-ίσα στο τραπέζι.

"Δεν το είδα… Το άκουσα… Το είπα αμέσως στον διαιτητή κι, αν γύριζε ο χρόνος πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα", είπε με έμφαση η αθλήτρια για να δεχτεί το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στο τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης, τα μέλη του ΔΣ μαζεύτηκαν στην εξέδρα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x