Γενικά

Λάμψη στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Βετεράνων

Μετά το τέλος των αγώνων η Ομοσπονδία του Ιράν δώρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία δύο βιβλία με παραδοσιακό παλαιστικό υλικό ως δείγμα φιλίας.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεσήκωσε στο γεμάτο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) και ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι οποίοι μάλιστα τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων οι σπουδαίες αναμετρήσεις, το πάθος και το πλούσιο θέαμα κυριάρχησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις, καθώς από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Αθανασιάδης άγγιξε το βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Μετά το τέλος των αγώνων η Ομοσπονδία του Ιράν δώρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία δύο βιβλία με παραδοσιακό παλαιστικό υλικό ως δείγμα φιλίας.

Δ. Τραμπάκουλας: «Ελπίζουμε σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια»:

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας στον χαιρετισμό του τόνισε: «Με μεγάλη τιμή και χαρά σας καλωσορίζω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης που διεξάγεται στην Ελλάδα. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που η χώρα μου συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ μεγάλους αγώνες.

Από το προηγούμενο Σάββατο έως την ερχόμενη Κυριακή 1000 αθλητές θα αγωνιστούν στο πανέμορφο Λουτράκι και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν τελειώνει ποτέ. Μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που ενισχύει την Ελλάδα και το Λουτράκι σε πολλούς τομείς. Αυξάνει τον αθλοτουρισμό και μάλιστα σε μη τουριστική περίοδο και δίνει την ευκαιρία στους Ελληνες αθλητές να αγωνιστούν σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

κ. Υπουργέ για μία ακόμη φορά σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα στην ελληνική Πάλη και ελπίζουμε στην στήριξή σας για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θοδωρή Χαμάκο που στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής Πάλης και είναι πάντα κοντά μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα να απολαύστε τη διαμονή σας στην Ελλάδα και να δούμε σπουδαίους αγώνες χωρίς τραυματισμούς.


Βρούτσης: «Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη»

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των Αγώνων επεφύλασσε μία σπουδαία είδηση. Όπως ανακοίνωσε η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, αντιπρόεδρε της παγκόσμιας πάλης και εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, φίλες και φίλοι του αθλήματος και φίλοι διαιτητές. Θέλω να σας καλωσορίσω κυρίως όλους τους αθλητές και τους παράγοντες της πάλης, ειδικά από τις άλλες χώρες, που ήρθαν να τιμήσουμε την εκδήλωση αυτή. Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη χώρα που γεννήθηκε ο αθλητισμός, στη χώρα που γεννήθηκε η πάλη, το άθλημα στο οποίο αγωνίζεστε και αγαπάτε.

Εύχομαι στους διοργανωτές να φιλοξενήσετε μία ωραία διοργάνωση και να αναδείξετε το άθλημα. Εγώ θα είμαι δίπλα στη πάλη γιατί είναι ενα ξεχωριστό άθλημα που συνδυάζει πολλά πράγματα. Εδώ γεννήθηκε η πάλη. Είναι το δυσκολότερο άθλημα από επίπεδο άθλησης, αλλά και ένα άθλημα που θέλει έξυπνο χειρισμό. Ο συνδυασμός ευφυΐας και δυνατού σώματος είναι που κάνει την πάλη να ξεχωρίζει και γι' αυτό θέλω να είμαι κοντά στο άθλημα. Εχω ξαναπεί πως ότι χρειαστείτε θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας» ανέφερε ο υπουργός που στη συνέχεια ανακοίνωσε και μία ευχάριστη είδηση.

«Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη. Σε ένα μήνα θα κάνουμε τα εγκαίνια» δήλωσε μέσα σε χειροκροτήματα».

Χαμάκος: «Συγχαρητήρια στην ΕΛΟΠ για την μεγάλη συμμετοχή»

Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Χαμάκος, που τιμήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδίας Πάλης, έδωσε συγχαρητήρια για την μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση και κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

Αναλυτικά είπε: «Φίλοι, αθλητές, προπονητές, διαιτητές. Καλώς ήρθατε στο Λουτράκι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων. Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οφείλουμε να δώσουμε πολλές ευχαριστίες στην Ελληνική Ομοσπονδία για την ανάληψη και την πολύ μεγάλη συμμετοχή της διοργάνωσης.

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη για την διοργάνωση.

Υφυπουργέ Αθλητισμού χαιρόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι η βοήθεια σας στην Πάλη θα είναι πολύτιμη.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Καρλ Μάρτιν Ντίτμαν μέλος του Μπιρό και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης για να απευθύνει ένα χαιρετισμό.

Εκ μέρους του εκτελεστικού γραφείου κηρύσσω την επίσημη έναρξη των Αγώνων Βετεράνων».



Γ. Γκιώνης: «Θα είμαστε στο πλευρό της Πάλης»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων με την σειρά του δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στο Λουτράκι. Εύχομαι να έχετε μία όμορφη διαμονή και να απολαύσετε τους αγώνες. Είναι τιμή για εμάς που φιλοξενούμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε δίπλα στη Πάλη και θα συνεχίσουμε να είμαστε, προκειμένου να έρθουν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας.»



Μια ανάσα από το βάθρο ο Δημήτρης Αθανασιάδης

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων του οποίου η αυλαία άνοιξε στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

Ο Έλληνας παλαιστής έδειξε από την πρώτη στιγμή πως στόχευε στο βάθρο των νικητών και έκανε τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά στο τέλος μέτρησε αρκετά και η κούραση.

Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε στα 88κ. της κατηγορίας Ε (έως 60 ετών) και ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όντας το Νο3 του ταμπλό.

Με εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα ο Αθανασιάδης νίκησε τον Νουρζάν Ασιλμπέκοφ (Νο2). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ένα χαμένο challenge επέτρεψε στον Καζάκο να μειώσει σε 2-1 για να ακολουθήσουν 4 αναπάντητα σημεία από τον Αθανασιάδη που τον οδήγησαν στην 8άδα.

Εκεί τέθηκε αντιμέτωπος με το Νο1 του ταμπλό, Νικόλα Καραμιέλο. Και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0, με τον Ιταλό να ισοφαρίζει μετά από ποινή, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πτοήθηκε, έγινε πιο επιθετικός και έφτασε στη νίκη με 5-1.

Στον ημιτελικό, κόντρα στον Ιγκόρ Ντογκουτσάεφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος), ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ίδιο δυνατά και ηττήθηκε με 4-0.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα ο Ιρανός Τζοχάρι Σεφίντ προηγήθηκε αρχικά 4-0 για να φτάσει στη νίκη επί Αθανασιάδη με πτώση και να ανέβει αυτός στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιγκόρ Ντοκουτσάεφ, το ασημένιο ο Γερμανός Γκουίντο Μέλτζερ.

Εν τω μεταξύ, δύο ήττες γνώρισε ο Σπύρος Κουρσάρης στα 130κ. (έως 45 ετών). Στον πρώτο αγώνα του στον Β' όμιλο ηττήθηκε με πτώση από τον Ρουμάνο Ποντάρ Πέτο και στον δεύτερο με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Άντον Φετίσοφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος).

Από εκεί και πέρα, άτυχος στάθηκε στα 78λ. (έως 45 ετών) ο Αμίρ Αλλάχ καθώς στον προκριματικό κόντρα στον Γερμανό Μάρκους Ντάφερνερ τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Την Τετάρτη (18/10) το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ελληνορωμαϊκή πάλη στις κατηγορίες των Βετεράνων Γ' (έως 50 ετών) και Δ' (έως 55 ετών)

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οκτώ παλαιστές:

Βετεράνοι Γ': 78κ. Ανδρέας Κλειούσης (5 συμμετοχές)

88κ. Εμζάριος Μπεντινίδης, Παύλος Κορωνίδης, Νικόλαος Πανούτσος, Χρήστος Τορτοπίδης (16 συμμετοχές)

130κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Απόστολος Στάμος (11 συμμετοχές)

Βετεράνοι Δ': 78κ. Ιωάννης Αθανασιάδης (16 συμμετοχές).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x