Γενικά

Μανώλικας-Κοντοχριστοπούλου ξεχώρισαν στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ) και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) ήταν οι νικητές του δεύτερου Κυπέλλου ξίφους ασκήσεως που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ) και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) ήταν οι νικητές του δεύτερου Κυπέλλου ξίφους ασκήσεως που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο Κύπελλο ξιφασκίας της χρονιάς στις 25/9, ο Μανώλικας και η Κοντοχριστοπούλου είχαν ηττηθεί στους τελικούς των ανδρών και των γυναικών από τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (ΑΟΞ Αιγάλεω) και τη Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) αντίστοιχα, αυτή τη φορά, όμως, κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Για τον Μανώλικα, μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο κύπελλο στην κατηγορία των ανδρών. Στον τελικό επικράτησε επί του δυνατού έφηβου Αρτέμιου Τζοβάνη (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-8, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Κωνσταντίνος Τερτίπης (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ).

Στις γυναίκες, η Κοντοχριστοπούλου επικράτησε με 15-11 στον τελικό της Αριάδνης Νάσκαρη (ΟΞΙ Γλυφάδας) και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) και η Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω).


Ακολουθούν οι πρώτες οκτάδες σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα:

Άνδρες
1. Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ)
2. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ)
3. Κωνσταντίνος Τερτίπης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Ηλίας Γιάννος-Ρίζος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Δημήτρης Παναγόπουλος (ΑΕΚ)
8. Μιλτιάδης Πασχάλης Τσεντίδης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Γυναίκες
1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Αριάδνη Νάσκαρη (ΟΞΙ Γλυφάδας)
3. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
5. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Χαριτίνη Κούρκουλου (ΑΣΑΟ Αθηνών)
7. Μαρία Παπαθανασίου (ΑΞΙΑ)
8.Χριστίνα Κάζαγλη (ΑΣΑΟ Αθηνών)


Πολύ καλές εμφανίσεις από τη Γαρυφάλλου και το ομαδικό ξίφους μονομαχίας εφήβων
Για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είχε πολύ καλές παρουσίες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ξιφασκίας εφήβων/νεανίδων (U17) στη Βουδαπέστη και την Κοπεγχάγη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ε/Ν (U17) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)
Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) αγωνίστηκε την Κυριακή στο πέμπτο της ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων. Με έξι νίκες στον προκριματικό γύρο πέρασε εύκολα στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με «bye» τον γύρο των 256 και, στη συνέχεια, νίκησε κατά σειρά την Τσέχα Illekova (15-7), την Ιταλίδα Gabola (15-14) και την Πολωνή Wojtas (15-4).

Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό, ηττήθηκε από την Ισραηλινή Koren με σκορ 15-14, με αποτέλεσμα να πάρει την ένατη θέση σε σύνολο 270 αθλητριών. Για ακόμα μία φορά, η Ελληνίδα έδειξε ότι συγκαταλέγεται στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και του κόσμου στην κατηγορία των νεανίδων.

Η Ιταλίδα Collini, η Ισραηλινή Koren και η Ουγγαρέζα Kollar που κατέκτησαν την έκτη, έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ήταν οι τρεις Ευρωπαίες που την πέρασαν στην κατάταξη της Βουδαπέστης, καμία, όμως, δεν την απειλεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης.
Με τους 24 βαθμούς που εξασφάλισε στην ουγγρική πρωτεύουσα, έφτασε τους 268 βαθμούς και η Ισραηλινή Kuritzky που την καταδιώκει έχει 185 βαθμούς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ Ε/Ν (U17) – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΔΑΝΙΑ)
Πολύ καλή παρουσία έκανε και το ομαδικό του ξίφους μονομαχίας με τους Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων). Ως το Νο7 της αρχικής κατάταξης, η ελληνική ομάδα πέρασε με «bye» από τον γύρο των «64» και κληρώθηκε να παίξει στους «32» με τη μεικτή ομάδα αθλητών από τη Βουλγαρία, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, την οποία και νίκησαν με 45-41.

Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό επικράτησαν και επί της τρίτης ομάδας της Ουκρανίας με 45-39 και βρέθηκαν μπροστά στην ομάδα του Ισραήλ που μόλις είχε αποκλείσει ένα από τα φαβορί, την πρώτη ομάδα της Ουκρανίας. Κόντρα στους Ισραηλινούς, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 45-32 και προχώρησε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Η γερμανική ομάδα επέλεξε να μην αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης κι, έτσι, η Ελλάδα αντιμετώπισε την Τουρκία με τρόπαιο την πέμπτη θέση, την οποία και κατέκτησε μετά από νίκη με σκορ 45-38. Η πέμπτη θέση ανάμεσα σε 43 ομάδες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια της σεζόν και δίνει ελπίδες για πολύ καλές εμφανίσεις στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U17.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης του ομαδικού στο ξίφος μονομαχίας εφήβων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x