Γενικά

Μαυρωτάς στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πρέπει να ακούμε τη φωνή των αθλητών»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε πως η πολιτεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στα όσα ζητούν οι Έλληνες αθλητές για να έρχονται συνεχώς διακρίσεις.

Οι παρατηρήσεις που γίνονται από τους Έλληνες αθλητές είναι ευπρόσδεκτες από την πολιτεία, ώστε να αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, όπως τόνισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Έχω περάσει κι εγώ από τη θέση των αθλητών και συνεχώς το πόλο πρωτοστατούσε γιατί ζητούσαμε καλύτερες συνθήκες. Καταλαβαίνω απόλυτα τους αθλητές που εκφράζουν τα όποια παράπονα και πρέπει να ακούμε τη φωνή τους. Γι’ αυτό κι εμείς έχουμε προσπαθήσει να βάλουμε τους αθλητές στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Και για τις αθλητικές υποδομές που παραπονιούνται έχουν ένα δίκιο, γιατί από το 2004 και μετά μέσα στην κρίση ο αθλητισμός έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα. Ο αθλητισμός προσφέρει πολύ στην κοινωνία, είναι ένα πεδίο πολύ σκληρού ανταγωνισμού και προσφέρει μαθήματα σε όλη την κοινωνία», τόνισε.

«Οι ελίτ αθλητές προσελκύουν παιδιά στη βάση για να φτάσουμε και στην υψηλή βαθμίδα. Θέμα χορηγιών πλέον δεν υπάρχει, γιατί υπάρχουν αρκετοί χορηγοί που θα επενδύσουν στους αθλητές. Η ‘χορηγία’ της πολιτείας είναι προς τις ομοσπονδίες και εκείνες αποφασίζουν πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα. Φέτος για πρώτη φορά υπήρχαν κονδύλια 9 εκατ. ευρώ μόνο για τις εθνικές ομάδες, για ταξίδια, προετοιμασία κλπ. Στο θέμα των εγκαταστάσεων έχουν απόλυτο δίκιο, υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις που μαραζώνουν. Έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα που τα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού. Το ΟΑΚΑ θα έχει ένα γενναίο λίφτινγκ, όπως θα γίνει και σε άλλες εγκαταστάσεις. Θέλουμε να τις βελτιώσουμε όχι μόνο για τους πρωταθλητές μας, αλλά για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία που μας κάνει αισιόδοξους για αυτό το μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού γίγνεσθαι που λέγεται αθλητισμός», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x