Γενικά

Με επιβλητική νίκη στην πρώτη 16άδα του Contender της Ντόχα ο Γκιώνης

Με ορμή και… στυλ στην πρώτη 16άδα του απλού στο δυνατό World Table Tennis Contender του Κατάρ εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Με ορμή και… στυλ στην πρώτη 16άδα του απλού στο δυνατό World Table Tennis Contender του Κατάρ εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Αφού πέρασε τέσσερις προκριματικούς γύρους για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό των «32», την Τετάρτη έκανε με μία ευρεία νίκη το νέο βήμα για ένα υψηλό πλασάρισμα και για καλή συγκομιδή πόντων. Για τον πρώτο γύρο του World Table Tennis Contender της Ντόχα, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός κόντρα στον νεαρό Ιζάκ Κουέκ από τη Σιγκαπούρη κι επιβλήθηκε κατά κράτος με 3-0 σετ.

Πολλές θέσεις ψηλότερά του στην παγκόσμια κατάταξη ο Ασιάτης, στο νούμερο 55 της ανδρικής κατηγορίας αυτή τη βδομάδα, αλλά όχι έτοιμος ακόμα ν’ αντιμετωπίσει τον πολύ δύσκολο τρόπο παιχνιδιού του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κυριάρχησε και με την άμυνα υποχρέωσε τον αντίπαλο σε πολλά λάθη. Επόμενος αντίπαλός του την Πέμπτη ο εξαιρετικός Κορεάτης Λι Σανγκσού και, φυσικά, πιστεύει στην πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Γκιώνης είχε σημειώσει τρεις νίκες στο ταμπλό των προκριματικών, οι δύο τελευταίες στα πέντε σετ. Η όποια κούραση όμως, είχε ήδη φύγει και στον αγώνα με τον Κουέκ, ο οποίος ήταν απευθείας στους «32», εμφανίστηκε πολύ δυνατός. Ο Κουέκ φιγουράρει παράλληλα στο νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης Under 19, έχει πολλές κορυφαίες διακρίσεις σε Youth Contender και καλά πλασαρίσματα σε τουρνουά ανδρών, ωστόσο δεν είχε λύσεις απέναντι στο συνδυαστικό παιχνίδι του Γκιώνη με την ποιοτική άμυνα και την εξαιρετική επίθεση.

Ο τοπ αμυντικός είχε μεγάλη σταθερότητα από την αρχή, μπέρδεψε πολλές φορές τον Ασιάτη με το φάλτσο-άφαλτσο και στην ουσία δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Την κυριαρχία του τη μαρτυρά από μόνο του το σκορ, καθώς επικράτησε με 11-6, 11-2 και 11-3.

Ο Κώστας Βατσακλής μαζί με την υπόλοιπη αποστολή (Κωνσταντίνο Αγγελάκη κι Ελισάβετ Τέρπου) βρήκαν αυτές τις ημέρες στην Ντόχα το επί σειρά ετών κορυφαίο μέλος της Εθνικής μας ομάδας ανδρών στο κοντινό παρελθόν, Ντανιέλ Τσιόκα, που εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής ανδρών του Κατάρ.

Ο Λι Σανγκσού, στο μεταξύ, στους «32» του απλού απέκλεισε με 3-1 σετ τον, επίσης, σπουδαίο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Κινεζική Ταϊπέι. Στην πλούσια καριέρα του έχει, ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, ένα ασημένιο κι έξι χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x