Γενικά

Με νέα φόρμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών

Διαφορετική μορφή δίνει φέτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών είναι ότι δημιουργεί δύο διαφορετικές διοργανώσεις, θέλοντας να προσφέρει νέο κίνητρο στους συμμετέχοντες και αλλάζει το σύστημα πρόκρισης.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για την περίοδο 2021-2022 θα χωριστεί σε περιφερειακά πρωταθλήματα και σε τελική φάση. Τον Δεκέμβριο θα γίνουν αρχικά αγώνες σε τέσσερεις περιφέρειες (Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Λοιπή χώρα – νησιωτική Ελλάδα), οι οποίοι δεν θα έχουν μόνο χαρακτήρα προκριματικών, αλλά θα πάνε μέχρι το τέλος και θ’ αναδείξουν τοπικούς πρωταθλητές.

Τον Φεβρουάριο θ’ ακολουθήσει η τελική φάση, όπου θα υπάρχουν προκρινόμενοι κι από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Τα περιφερειακά πρωταθλήματα-προκρίσεις ορίστηκαν για το σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στέκεται στο νέο φορμάτ του κορυφαίου event και παράλληλα σημειώνει ότι, δυστυχώς, αναγκάζεται, εξαιτίας της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας να βάζει παράβολα συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις της.

Οι Περιφερειακοί Αγώνες αφορούν μόνο στο απλό. Η διοργάνωση της Αττικής θα γίνει στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο ΣΕΦ. Η αντίστοιχη της Β. Ελλάδας στην Καβάλα, αυτή της Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας κι εκείνη της Λοιπής Χώρας και Νήσων θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής.

Η τελική φάση, που προγραμματίστηκε για το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022, θα έχει και το αγώνισμα του διπλού και, φυσικά, άλλες ημερομηνίες για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Από τη Δευτέρα 31/1/2022 έως τη Δευτέρα 14/2/2022 για το απλό κι από τη Δευτέρα 31/1/2022 έως την Τετάρτη 16/2/2022 για τα διπλά ανδρών και γυναικών. Ο τόπος διεξαγωγής θ’ ανακοινωθεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Στους Περιφερειακούς Αγώνες γίνονται όμιλοι στην πρώτη φάση και «νοκ άουτ» ματς στη δεύτερη. Με δεδομένο ότι αναδεικνύονται πρωταθλητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία και διάκριση να «κυνηγήσουν» και περισσότερα παιχνίδια να δώσουν.

Επίσης, στα περιφερειακά πρωταθλήματα αποκτούν το κίνητρο των επιπλέον αγώνων και οι καλύτεροι αθλητές, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι θα προκριθούν στα τελικά από τους πίνακες αξιολόγησης.

Στην τελική φάση του απλού θ’ αγωνιστούν 64 άνδρες και 48 γυναίκες. Στην πρώτη περίπτωση, οι 43 αθλητές θα προκριθούν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 21 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει το μήνα της λήξης δηλώσεων συμμετοχής για την τελική φάση.

Στη δεύτερη περίπτωση οι 32 αθλήτριες θα προκριθούν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 16 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει όταν λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής. Συνεπώς, τα 2/3 των προκρίσεων βγαίνουν από την πρώτη διοργάνωση και το υπόλοιπο 1/3 από τους πίνακες αξιολόγησης.

Η ομοσπονδία τονίζει ακόμα ότι ο αριθμός προκρινόμενων από το κάθε περιφερειακό πρωτάθλημα προκύπτει από το ποσοστό πραγματικών δηλώσεων συμμετοχής της κάθε περιφέρειας επί του συνόλου πραγματικών συμμετοχών στα περιφερειακά πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Οι 21 θέσεις ανδρών και 16 γυναικών, που προκρίνονται από τον πίνακα αξιολόγησης, προκύπτουν, βέβαια, αφού αφαιρεθούν οι προκριθέντες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα. Απλά, βάζει όριο η ΕΦΟΕπΑ και είναι το νούμερο 96 στην κατηγορία ανδρών και το νούμερο 72 στην κατηγορία γυναικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x