Γενικά

Με οκτώ αθλητές η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών

Πλήρης αποστολή σε μία ακόμα καθιερωμένη διεθνή διοργάνωση θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών που θα γίνει στο Σαράγεβο, 23-27 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, τις δύο Εθνικές ομάδες συγκροτούν οι αθλητές Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αλίκη Κιούφη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Μόνο ο Σταματούρος, από τα προαναφερόμενα ονόματα, θα βρεθεί νωρίτερα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Μονάχου και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παίρνουν πολλοί ακόμα αθλητές την ευκαιρία της συμμετοχής σε εθνική αποστολή αυτό το καλοκαίρι. Ο Κορδούτης, ο Χατζηλυγερούδης, η Κιούφη και η Τσεκούρα, μάλιστα, θα συμμετάσχουν πρώτη φορά σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της μεγάλης κατηγορίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Γιώργος Καρύτσας, θα καθοδηγήσει τις αθλήτριές του, ενώ στους άνδρες θα είναι υπεύθυνος προπονητής ο περιφερειακός ομοσπονδιακός Σωτήρης Ζήκος από την Πάτρα.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα φιλοξενηθεί στο «Olympic Sports Hall Ramiz Salcin». Διεξάγεται για 47η φορά και περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα, όπως έγινε τέλη Ιουνίου στη Βουλγαρία με τους αντίστοιχους Βαλκανικούς Αγώνες Under 15 και Under 19. Δηλαδή, το ομαδικό, το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό.

Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει με το ομαδικό και η κλήρωση θα διεξαχθεί μία μέρα πριν, στις 22/08. Στη διάρκεια του ομαδικού θα γίνει η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων. Στο ομαδικό η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η δεύτερη «νοκ άουτ» παιχνίδια με διαβάθμιση.

Το απλό θ’ αρχίσει, επίσης, με γκρουπ και θα συνεχιστεί με απλό «νοκ άουτ» ταμπλό. Από την αρχή ως το τέλος τα διπλά θα περιλαμβάνουν το «νοκ άουτ» σύστημα. Ο κάθε αγώνας ομαδικού θα κρίνεται υπέρ της ομάδας που θα φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες και θα έχει μέχρι πέντε ματς απλού.

Θυμίζουμε ότι τέσσερις αθλητές και πέντε αθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων προετοιμάζονται αυτή την εβδομάδα με τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές στο εξωτερικό ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων (13-21/08).

Η Εθνική ανδρών είναι στην Ουγγαρία με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και τον προπονητή της Κώστα Βατσακλή.

Η Εθνική γυναικών προπονείται στην Τσεχία με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τον προπονητή της Γιώργο Καρύτσα.

Οι τέσσερις αθλητές και οι τρεις πρώτες από τις προαναφερόμενες αθλήτριες θ’ αγωνιστούν στο Μόναχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x