Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση συνεπής στο ραντεβού της εκπροσωπείται και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών και, μάλιστα, με τρεις αθλητές κι αθλήτριες. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Χρυσή Φωτιάδου αναχωρούν την Τρίτη για την Μπρατισλάβα, όπου από 7-11/05 θα διεξαχθεί το ένατο European Under 21 Championships.
Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχουν τον προπονητή της ΑΕΚ και πατέρα του Αλέξανδρου, Κώστα Μαδέση.
Την κορυφαία εκδήλωση για την κατηγορία-προθάλαμο των ανδρών και των γυναικών διοργανώνει η ομοσπονδία της Σλοβακίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα.
Από την έναρξη του θεσμού το 2017 η Ελλάδα έχει κάθε χρόνο αγωνιστική παρουσία. Έχει φτάσει και σε ιστορικές διακρίσεις με τα δύο χρυσά μετάλλια του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό (2019, 2021) και δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζει τρεις διεθνείς.
Φέτος, όμως, έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι ο 20χρονος Μαδέσης κι η 21χρονη Φωτιάδου θα ζήσουν καινούργια εμπειρία, εξασφάλισαν δε τη συμμετοχή τους, κερδίζοντας πριν από λίγους μήνες έδαφος στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης. Η Παπαδημητρίου στα 21 της έχει πολλές παραστάσεις από τον θεσμό, καθώς μετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κι έχει να επιδείξει και καλά πλασαρίσματα στο διπλό.
Τα παιδιά θα πάρουν μέρος και στα πέντε αγωνίσματα. Το απλό έχει συνολικά τρία στάδια, τα δύο πρώτα σε γκρουπ και το τρίτο σε νοκ άουτ ταμπλό. Τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες έχουν από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα.
Ο Μαδέσης θα συνεργαστεί με τον Λευκορώσο Νικόν Σούτοφ κι έχει μικτό με την Παπαδημητρίου. Στο διπλό γυναικών, Παπαδημητρίου και Φωτιάδου θ’ αγωνιστούν μαζί κι η τελευταία θα παίξει μικτό με τον Φινλανδό Αλέξι Ρασάνεν.
Οι κληρώσεις γίνονται την Τρίτη στο γυμναστήριο των αγώνων, στο «TIPOS Arena».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






