Γενικά

Με οριακές ήττες εκτός προημιτελικών ο Σγουρόπουλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων

Στην τελευταία του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος έδειξε και στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας την τεράστια κλάση του.

Έτσι, έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες δύο καλές ευκαιρίες για υψηλό πλασάρισμα. Στη 16άδα του απλού κάμφθηκε με 4-3 σετ από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ομαδικού, τον Κινέζο Σου Γινγκμπίν, δεχόμενος «ανατροπή» από 3-1.

Στον αντίστοιχο γύρο του διπλού μικτού με τη Σέρβα συμπαίκτριά του, Σαμπίνα Σουργιάν, έχασαν συνολικά πέντε ματς πόιντς και τελικά τον αγώνα με 3-2 σετ από τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαρία Ταϊλάκοβα.

Ο Σγουρόπουλος είναι σήμερα νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη νέων, στην Αυστραλία άρχισε ως τέταρτο φαβορί του απλού, αλλά βέβαια δεν ήταν φαβορί απέναντι στον Σου Γινγκμπίν.

«Έχω ζήσει "μάχες" και "μάχες" τόσα χρόνια στα διεθνή τραπέζια, αυτή θα έλεγα ότι ήταν από τις λίγες. Και για να ελαφρύνω κάπως την κατάσταση λίγα λεπτά μετά τον αγώνα να πω ότι ο Γιάννης απέδωσε τόσο καλά στα πρώτα σετ, που αν δεν υπήρχε η χαρακτηριστική διαφορά στη φυσιογνωμία θα νόμιζε κάποιος θεατής ότι αυτός είναι ο Κινέζος και ο Σου ο Ευρωπαίος», τόνισε ο Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε:

«Φτάσαμε να προηγηθούμε 3-1 και να βάλουμε τις βάσεις για μεγάλη νίκη. Ο Κινέζος μείωσε εύκολα σε 3-2 κι αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο το έκτο σετ. Ήμασταν συνέχεια πίσω και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Στο τέλος όμως, χάσαμε σερβίς και δύο εύκολες μπάλες και στο 3-3 πια ο Γιάννης κουράστηκε. Το τελευταίο σετ δεν μπόρεσε να το κυνηγήσει».

Γενικά, ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ικανοποιημένος και συμπερασματικά ανέφερε: «Ο Γιάννης έκανε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και σε αυτό το τουρνουά. Έπαιξε πολύ καλά και στο απλό και στο διπλό. Στο μικτό μπορεί να ήταν πρώτο φαβορί με βάση τις πολύ ψηλές θέσεις στα φαβορί του ατομικού, αλλά να είμαστε λογικοί, πρακτικά δεν ήταν τέτοιο, καθώς Κινέζοι και Ιάπωνες έρχονταν φυσιολογικά ως δυνατότερα ζευγάρια. Και στο απλό ο Γιάννης θα μπορούσε να έχει καλύτερη κλήρωση, όπως αυτή του Ρουμάνου Πλετέα για παράδειγμα, ο οποίος μπήκε στα προημιτελικά».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίας του αθλητή του στις μικρές ηλικίες, ο εθνικός προπονητής δήλωσε: «Πολύ ευχαριστημένος από τη συνολική πορεία του όλα αυτά τα χρόνια με το μετάλλιο στο Τοπ 10 της Ευρώπης και σε διεθνή τουρνουά από τότε που τον είχα σαν παίδα κι αργότερα τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στο απλό νέων, τη δεύτερη θέση στο Τοπ 10 της Ευρώπης, την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, τις πρωτιές σε διεθνή τουρνουά και αρκετές ακόμα σημαντικές στιγμές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x