Γενικά

Με την υποστήριξη Αυγενάκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων

Παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων στο Λουτράκι, 19-24 Οκτωβρίου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων στο Λουτράκι, 19-24 Οκτωβρίου, αποτελεί τιμή για τη χώρα μας, καθώς θα συμμετάσχουν περίπου 750 αθλητές από πενήντα χώρες, βοηθώντας τα μέγιστα στον αθλοτουρισμό.

Η τρίτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης το 2021, μετά το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου και η σημαντική διοργάνωση αποτυπώθηκε τόσο από το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται με την ισχυρή υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και με πολλά μετάλλια στους 20 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δήλωσε πως: «Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, σε όλα τα αθλήματα, συμβάλλουν στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας και ευνοούν την πολυποίκιλα ωφέλιμη σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό μας. Η διεξαγωγή στο Λουτράκι επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμό αθλητικού τουρισμού και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές του, αξιοποιώντας τις επαρκέστατες ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, αλλά και τα κοντινά, πολύ σπουδαία, πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα του τόπου μας», τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Ως Υφυπουργείο Αθλητισμού, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό και των βετεράνων, διότι ο αθλητισμός ως στάση και πράξη ζωής δεν έχει ημερομηνία λήξης. Φροντίζουμε, λοιπόν, να ρυθμίσουμε το πλαίσιο του αθλητισμού βετεράνων με το σχέδιο νόμου, το πέμπτο της αθλητικής μεταρρύθμισης, που ήδη εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προ δεκαημέρου και σύντομα θα βγει στη δημόσια διαβούλευση:

Επεκτείνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών και στην κατηγορία των βετεράνων αθλητών, δηλαδή για όσους έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο της εκάστοτε Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Επιπλέον, θα καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας και η ετήσια πιστοποίηση της υγείας των βετεράνων αθλητών».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Στέργιος Λεωνάκης, στην ομιλία του δήλωσε πως: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα διοργανώσει σε λίγες ημέρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων. Μια μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει στη χώρα μας σχεδόν χίλιους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί μέσα από δύσκολους καιρούς κι έχοντας την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Λουτρακίου, Γιώργου Γκιώνη, καταφέραμε να προετοιμαστούμε με ασφάλεια για αυτήν τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση.

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος γιατί είναι σήμερα μαζί μας ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού καταβάλει προσπάθειες να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό. Μετά το αθλητικό νομοσχέδιο ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του υπουργού είναι ο αθλοτουρισμός. Κάτι που μας βρίσκει σύμμαχους.

Η ελληνική πάλη, μέσα στο 2021, έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κι έχουν γνωρίσει την χώρα μας περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα γνωρίζουν την ομορφιά της και, φυσικά, γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές. Για αυτό, ο αθλοτουρισμός είναι πολύ σημαντικός και θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε η χώρα μας να φιλοξενεί συνέχεια μεγάλες διοργανώσεις. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ο υφυπουργός και η Πολιτεία να είναι δίπλα μας σε αυτές τις ενέργειες που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και, φυσικά, τον τόπο μας».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, που η συμβολή του στη διοργάνωση είναι μεγάλη, τόνισε πως: «Οι αθλητικές διοργανώσεις γίνονται μέρος της κανονικότητάς μας, παίρνουν και πάλι πίσω τη θέση στη ζωή μας. Η ελληνική πάλη, αλλά και όλοι εμείς, ξεκινάμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, να βρίσκουμε τρόπους να ανταπεξέλθουμε για να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στην αθλητική ιστορία.

Η πάλη έχει αποσπάσει πολλές επιτυχίες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επιτυχίες που οφείλονται στους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και στην ενεργή παρουσία της Ομοσπονδίας στα αθλητικά δρώμενα.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης επέλεξε την πόλη του Λουτρακίου για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων. Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου πως ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει η αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα η οικογένεια της πάλης».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας sportcamp, Σπύρος Καραβούλης, τόνισε πως: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο να φιλοξενήσουμε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση, γιατί στο τιμόνι του αθλητισμού βρίσκεται ένας υπουργός που έχει κατανοήσει απόλυτα την αξία των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Μιλάμε για διοργανώσεις αυτοχρηματοδοτούμενες που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, εισφέρουν πάρα πολλά στην κρατική οικονομία σε περιόδους χαμηλές για τον τουρισμό. Η διοργάνωση είχε ξαναγίνει το 2015 με πολλή μεγάλη επιτυχία. Οι αφίξεις ξεκινάνε από τις 16 του μήνα και θα αποχωρούν σταδιακά.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ακολουθηθούν πιστά και από τη μεριά μου θα ήθελα να εγγυηθώ ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγει ‘ασπροπρόσωπη’ η Ελληνική Ομοσπονδία, καθώς και η παγκόσμια Ομοσπονδία».

Τέλος, ο εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που θα αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Βαγγέλης Ζαμπράκας, τόνισε πως: «Εύχομαι να κυλήσουν όλα καλά και οι αθλητές να κατακτήσουν πολλά μετάλλια. Η διοργάνωση είναι πολλή σημαντική και ελπίζω οι επιτυχίες να είναι πολλές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x