Μαχητικά Αθλήματα

ΜΜΑ QUEST 12: «Δώστε μας την ευκαιρία να σας δείξουμε τι συμβαίνει έξω από το κλουβί στη ζωή ενός μαχητή»

Το sportfm.gr μίλησε με τους ανθρώπους που διοργανώνουν το ΜΜΑ QUEST και προσπαθεί να μεταφέρει το όραμά τους μέσω της διοργάνωσης αυτής.

«Θα θέλαμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας δείξουμε τι συμβαίνει πίσω από έναν αγώνα ΜΜΑ, τι σημαίνει η προετοιμασία ενός μαχητή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Βάζουμε πολύ μεράκι σε αυτή τη διοργάνωση»…

Τα λόγια των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το MMA QUEST έρχονται να αποτελέσουν ίσως τον μεγαλύτερο λόγο για να βρεθεί κάποιος την ερχόμενη Κυριακή στο Μαρούσι στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΙΣ για να παρακολουθήσει μια σειρά από αγώνες ΜΜΑ σε μια διοργάνωση που υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά την εφετινή οι διοργανωτές της την ξεχωρίζουν από τις προηγούμενες.

Μπορεί να μην το λένε, αλλά εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα event ορόσημο στον χώρο του ΜΜΑ και γενικότερα στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.



Στην ευκαιρία που είχε το sportfm.gr να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το MMA QUEST 12 ήταν εύκολο να αντιληφθούμε την διάθεση να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό στον χώρο των αθλημάτων αυτών στην Ελλάδα. Μια διάθεση να μην μείνουν στον καθαρά αγωνιστικό τομέα σε αυτή τη διοργάνωση στο «ΔΑΙΣ», αλλά η πρόθεση να δώσουν μια μάχη. Μαθημένοι βλέπετε σε αυτό… Μία μάχη για να καταρρίψουν μια πέρα για πέρα κακή αντίληψη που υπάρχει στη χώρα ότι γενικότερα τα αθλήματα αυτά είναι απλώς δύο... άνθρωποι που μπαίνουν σε ένα ρινγκ ή ένα κλουβί και παίζουν ξύλο. Λάθος. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

«Ένας από τους λόγους που θέλουμε να βγάζουμε και την όλη προετοιμασία του αθλητή για τον αγώνα είναι για να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο που υπάρχει στην Ελλάδα ότι τα αθλήματα αυτά έχουν να κάνουν -απλώς- με δύο άντρες ή δύο γυναίκες που μπαίνουν σε ένα κλουβί και παίζουν ξύλο. Όχι δεν συμβαίνει αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι άνθρωποι που ξυπνάνε το πρωί, πάνε στις δουλειές τους, έχουν τις υποχρεώσεις τους, προσεύχονται, προσέχουν τους γονείς τους και είναι απόλυτα αφοσιωμένοι σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό άθλημα που χρειάζεται μια πολύπλευρη προετοιμασία. Και αν καταφέρουμε να έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε, αυτό προς τα έξω, ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα καταλάβει τις θυσίες που έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι, που ενδεχομένως να μην είχαν τις ίδιες ευκαιρίες που είχαν άλλοι στη ζωή αλλά δίνουν το καλύτερο που μπορούν για τους δικούς τους και την οικογένειά τους και για αυτό που αγαπούν»

Άρα δεν αναφερόμαστε μόνο για μια διοργάνωση που έχει σκοπό να προσφέρει θέαμα αλλά για μια προσπάθεια να «σπάσει» μια καχυποψία για το MMA -και όχι μόνο- και -φυσικά- να δημιουργήσει νέους φίλους για το άθλημα αυτό.

Δύσκολο έργο... «Αυτό είναι η μεγαλύτερη δυσκολία και προσπαθούμε σιγά-σιγά να το καταρρίψουμε και να δείξουμε τον πραγματικό εαυτό των αθλητών ο όποιος είναι τελείως διαφορικός από αυτό που φαντάζεται και -δυστυχώς- πιστεύει ο κόσμος», αναφέρουν.

Τι είναι όμως το MMA QUEST; «Το QUEST ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα-πέντε χρόνια, παρά το γεγονός πως στο ΜΜΑ η ομάδα μας έχει εμπειρία πάνω από 20ετία.. Όλο αυτό ξεκίνησε με σκοπό να βοηθήσουμε αρχικά τους Έλληνες και τους Βαλκάνιους μαχητές, ώστε να τους χτίσουμε ένα ρεκόρ για να πάνε προς τις μεγαλύτερες διοργανώσεις», αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Παίρνουμε την τεχνογνωσία που έχουμε εδώ και περίπου 20 χρόνια στο ΜΜΑ, τεχνογνωσία στο επιχειρείν, τεχνογνωσία στη διοργάνωση των events και πάμε να χτίσουμε κάτι πάρα πολύ όμορφο. Αυτό που θα κάνει διαφορετική την εφετινή διοργάνωση είναι η ποιότητα των αθλητών καθώς έχουμε πάρα πολύ μεγάλο pull από όλη την Ευρώπη και κυρίως από τη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, το ταλέντο που υπάρχει στη διοργάνωση είναι ανώτερο από τις υπόλοιπες.
Το event είναι βασισμένο στα αμερικάνικα στοιχεία, ακολουθούμε αυστηρά τα πρότυπα του UFC από τα πρότυπα του αγώνα, το στήσιμό του, από το υλικό που βγάζουμε online, και από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τους αθλητές μας».


Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει ένα και μόνο γεγονός. Η συμμετοχή μελών της ομάδας του QUEST στο UFC. Πιθανότα να έχετε δει τη συμμετοχή, του Ανδρέα Μιχαηλίδη, στο UFC, την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως, αλλά και το Octagon 44.



«Προφανώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουμε εμπειρία αλλά και στο UFC το οποίο ήταν τιμή να έχουμε πατήσει το πόδι μας σε αυτά τα… μονοπάτια σαν QUEST. Το τι αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στο UFC… Προσπαθούμε έτσι να μεταφέρουμε το αμερικάνικο στοιχείο στην Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε από την εμπειρία μας αυτή να φέρουμε κάτι το διαφορετικό στη χώρα μας», τονίζουν οι υπεύθυνοι του MMA QUEST στο sportfm.gr και συνεχίζουν θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους…

«Θέλουμε στο 2024 να καταφέρουμε να βάλουμε στην Ελλάδα κάποια ΜΜΑ event που δεν έχει ξαναδεί το κοινό. Να χτίσουμε ένα fan base που θα έχει μια δική του βάση στην Ελλάδα και στο 2025 να κάνουμε και σε όλη τη χώρα events».



«Στο QUEST θα θέλαμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας δείξουμε τι συμβαίνει πίσω από τον αγώνα, τι σημαίνει η προετοιμασία ενός μαχητή, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής, βάζουμε πολύ μεράκι. Έχουμε βάλει στόχο να έχουμε κάποιες live perfomances από καλλιτέχνες μεταξύ των αγώνων. Να είναι μια διέξοδος για το κοινό να έρθουν να πάρουν το ποτό τους, να πάρει κάποιος την παρέα του, να δει αθλητές που έχουνε δώσει τη ζωή τους σε αυτό που αγαπούν και να περάσουν όλοι όσοι έρθουν πάρα πολύ ωραία».

Το ραντεβού; Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «ΔΑΙΣ» στο Μαρούσι. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το QUEST 12.

Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί… Ελπίζουμε και εσείς…

Αγορά εισιτηρίων…
https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html?idEvent=2006540

Τους αγώνες θα μπορείτε να τους παρακολουθήσετε και ζωντανά και μέσω PPV

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x