Γενικά

Μπάιλς: «Έκανα γυμναστική για 18 χρόνια. Ξύπνησα, χαμένη. Πώς πρέπει να συνεχίσω;»

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Σιμόν Μπάιλς για τα όσα βίωσε τα τελευταία χρόνια στην καριέρα της.

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι η Σιμόν Μπάιλς.

Η απόφαση της κορυφαίας αθλήτριας στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής – κάτοχος 32 Ολυμπιακών μεταλλίων - να μην λάβει μέρος στα περισσότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλο τον χώρο του αθλητισμού. Ο λόγος βέβαια δεν ήταν άλλος από την ψυχολογική πίεση που ένιωθε, μιλώντας ανοικτά για τα θέματα της ψυχικής υγείας.

Με συνέντευξή της στο «New York Magazine», η 24χρονη αθλήτρια αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και στην αποκάλυψη που είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2018 ότι ήταν ένα από τα θύματα του πρώην γιατρού της αμερικανικής γυναικείας ομάδας Λάρι Νασάρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 250 γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια...

«Αν κοιτάξετε όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία επτά χρόνια, δεν θα έπρεπε ποτέ να ήμουν σε άλλη Ολυμπιακή ομάδα», ανέφερε αρχικά η Σίμον.

«Όταν ο Νασάρ ήταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πάρα πολύ έντονο. Αλλά δεν θα τον άφηνα να πάρει κάτι για το οποίο δούλευα από τα έξι χρόνια μου. Δεν θα τον άφηνα να μου αφαιρέσει αυτήν την χαρά. Έτσι, πιέσθηκα πέρα από τα όρια μου, για όσο διάστημα μου επέτρεπε το μυαλό και το σώμα μου».

Στη συνέχεια συγκλονίζει η τοποθέτηση της και στο θέμα της γυμναστικής και στο πως νιώθει άδεια και πλέον δεν τη γεμίζει όλη αυτή η ζωή που είχε μέχρι τώρα.

«Ας υποθέσουμε, ότι μέχρι τα 30, δείχνετε τέλεια. Και ένα πρωί που ξυπνάτε, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα. Αλλά ο κόσμος, σάς λέει να συνεχίσετε την εργασία σας, σαν να έχετε ακόμα την όρασή σας. Σωστά;

Έκανα γυμναστική για 18 χρόνια. Ξύπνησα, χαμένη. Πώς πρέπει να συνεχίσω;»


Αναφορικά με τα προβλήματα διαχείρισης του άγχους της που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια τόνισε πως είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο δουλειάς και υπομονή.

«Πιθανότατα θα είναι κάτι στο οποίο θα εργασθώ για 20 χρόνια. Απλώς, θέλω όταν θεραπευθώ, να μου το πει ένας γιατρός. Όπως όταν κάνεις χειρουργική επέμβαση και διορθώνεται. Γιατί, δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι σε έξι μήνες τελείωσε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x