Γενικά

Μπαίνουν και στο πνεύμα του Τοπικού Κυπέλλου τα σωματεία

Στην Αττική και το ταμπλό των ανδρών δηλώθηκαν 20 ομάδες. Πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα κι έχει γίνει ταμπλό των «32».

Στο σημείο εκκίνησης είναι το Τοπικό Κύπελλο η μία από τις τρεις διοργανώσεις συλλόγων στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Όταν τα πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα κάνουν και την αρχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ για το 2023 (στις 7 και 8 Ιανουαρίου), άρχισε και το χρονικό διάστημα για τους αγώνες στο Τοπικό Κύπελλο.

Η διοργάνωση αφορά φέτος 4 περιοχές, θα έχει ως τελευταίο στάδιο το φάιναλ φορ για να βγάλει τους τοπικούς Κυπελλούχους, αλλά παράλληλα εμφανίζει και προκριματικό χαρακτήρα για το Κύπελλο Ελλάδας, δηλαδή το τρίτο event συλλόγων της περιόδου 2022-2023.

Το Τοπικό Κύπελλο περιλαμβάνει αγώνες για την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα και τη Χίο. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής, που όρισε η ομοσπονδία, άρχισαν μετά από τα μέσα Δεκεμβρίου και είναι για την Αττική, που έχει και τις περισσότερες δηλώσεις συμμετοχής. Δυστυχώς η Αττική είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά η μοναδική περιοχή, που έχει και αγώνες γυναικών, ενώ στις υπόλοιπες 3 περιοχές μετέχουν μόνο ανδρικές ομάδες. Το Τοπικό Κύπελλο θα ολοκληρωθεί στις 28 και 29 Απριλίου για ν' ακολουθήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Στο λινκ η ΕΦΟπΑ έχει αναρτήσει αναλυτικά το πρόγραμμα αγωνιστικών του Τοπικού Κυπέλλου. Παντού εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα μέχρι το φάιναλ φορ. Επιγραμματικά τα στοιχεία για τους φετινούς αγώνες είναι:

Στην Αττική και το ταμπλό των ανδρών δηλώθηκαν 20 ομάδες. Πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα κι έχει γίνει ταμπλό των «32».

Στους αγώνες των γυναικών οι ομάδες είναι 7 και γίνεται κατευθείαν ο προημιτελικός γύρος. Πρώτο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός και 2ο ο Ολυμπιακός.

Στο Τοπικό Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ανδρών δηλώθηκαν 8 ομάδες, στην κορυφή του ταμπλό είναι ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και στη βάση οι Σάρισες Φλώρινας.

Στη διοργάνωση Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου ανδρών οι ομάδες είναι 9 και η αρχή γίνεται από τον γύρο των «16». Νούμερο 1 φαβορί είναι ο Ίφιτος Πατρών και 2 ο Ποσειδών Λουτρακίου.

Τέλος στη Χίο δηλώθηκαν 5 ομάδες ανδρών και στο ταμπλό των «8» τα πρώτα φαβορί είναι ο Νηρέας Καρδαμύλων και ο Παγχιακός ΓΣ αντίστοιχα.

Στο πρόγραμμα μπήκε αρχικά η Αττική στους άνδρες. Η σχετική περίοδος διεξαγωγής άνοιξε στις 19 Δεκεμβρίου και ματς του 1ου γύρου μπορούν να γίνουν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Στις 27 Φεβρουαρίου μπορούν ν' αρχίσουν τα ματς των γυναικών (το διάστημα για τους προημιτελικούς ισχύει μέχρι τις 16/04) και η τελική 4άδα και στις δύο κατηγορίες ορίστηκε για τις 28-29 Απριλίου.

Στις 16 Ιανουαρίου αρχίζει η ανάλογη περίοδος για το Τοπικό Κύπελλο Δ. Ελλάδας/Πελοποννήσου (διαρκεί μέχρι 05/02), στις 6 Φεβρουαρίου για τη Β. Ελλάδα και τη Χίος (μέχρι 12/03) κι εδώ τα φάιναλ φορ ορίστηκαν για το διήμερο 18-19/03.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x