Γενικά

Μπαίνουν στο πνεύμα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ του 2023 οι Εθνικές

Στο πνεύμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών 2023 μπαίνουν από τώρα οι Εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Την Τετάρτη, έγινε η κλήρωση για την τρίτη κατηγορία του σταδίου 1 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ του 2023, ήτοι των προκριματικών και σύντομα θ’ ανακοινωθεί η μέρα των κληρώσεων για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, αλλά, βέβαια, θα κάνει το νέο της ευρωπαϊκό «ταξίδι» με αυξημένες και αυτή τη φορά τις πιθανότητες για την πρόκριση στην τελική φάση. Παραδοσιακά, είναι πάντοτε παρούσα στο μεγάλο ραντεβού κι αυτό θέλει να κάνει και για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, 10-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Στη διαδικασία έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 εθνικές ομάδες. Στους άνδρες 42 και στις γυναίκες 40. Στα τελικά θα είναι απευθείας η κάτοχος του τίτλου, σε άνδρες και γυναίκες, Γερμανία, και, φυσικά, η «οικοδέσποινα» Σουηδία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό της Ρουμανίας, η Ελλάδα είχε αποκλειστεί στην πρώτη φάση, μένοντας στην τρίτη θέση των ομίλων της. Δεν έχει υψηλή θέση και στους διεθνές πίνακες αξιολόγησης κι, έτσι, από την πρώτη κατηγορία, που ήταν για το Ευρωπαϊκό του 2021, η Εθνική ανδρών βρέθηκε για το νέο προκριματικό στάδιο στη δεύτερη κατηγορία. Στις γυναίκες, η χώρα μας αγωνίζεται σταθερά στη δεύτερη κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σημείωσε ότι η μέρα κλήρωσης για τις ομάδες των Α και Β γκρουπ θ’ ανακοινωθεί σύντομα, ενώ ανέφερε τις ομάδες που απαρτίζουν την κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες των προκριματικών.

Στην α’ κατηγορία των ανδρών μετέχουν: Αυστρία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία και Ουκρανία.

Στην α’ κατηγορία των γυναικών μετέχουν: Αυστρία, Λευκορωσία, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Ουκρανία.

Στη β’ κατηγορία των ανδρών η Ελλάδα είναι μαζί με τις: Βοσνία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Ελβετία και Τουρκία.

Στη β’ κατηγορία των γυναικών, εκτός από την Ελλάδα, είναι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Αγγλία, Εσθονία, Λιθουανία, Νορβηγία και Ουαλία.

Τα προκριματικά θ’ αρχίσουν το τριήμερο 1-3 Απριλίου 2022 με τις ομάδες της τρίτης κατηγορίας. Την Τετάρτη, έγινε η κλήρωση των C groups, όπως ονομάζει αυτό το επίπεδο η ETTU, και προέκυψαν δύο όμιλοι, στους οποίους βρίσκονται και οι εθνικές ομάδες της Κύπρου.

Από το στάδιο 1 τρεις χώρες από κάθε όμιλο θα προκριθούν για τα Β groups, αυτομάτως δηλαδή, προστίθενται στους υποψήφιους αντιπάλους της Ελλάδας. Συνολικά θα περάσουν στο επόμενο στάδιο έξι εθνικές ομάδες στους άνδρες και άλλες τόσες στις γυναίκες.

Τα γκρουπ των ανδρών:
Στο Α: Λιθουανία, Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Σκωτία, Μάλτα, Αρμενία
Στο Β: Βουλγαρία, Νορβηγία, Ισλανδία, Κόσσοβο, Λετονία, και Γεωργία

Τα γκρουπ των γυναικών:
Στο Α: Ελβετία, Φινλανδία, Λετονία, Σκωτία, Μάλτα, Αρμενία
Στο Β: Βοσνία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Κόσσοβο, Νησιά Φερόε, Γεωργία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x