Γενικά

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό στο Contender του Κατάρ ο Γκιώνης

Το πρώτο στάδιο στην προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη να διακριθεί και στο δυνατό World Table Tennis Contender του Κατάρ στέφθηκε από επιτυχία.

Πριν από την έλευση του 2024, ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο WTT Feeder της Ιταλίας και στις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου επιδιώκει καλό πλασάρισμα και σε υψηλότερης βαθμίδας τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, προσδοκώντας και σε συγκομιδή πόντων.

Στις 16 του μήνα κατάφερε να περάσει επιτυχώς τη διαδικασία των προκριματικών. Στην τρίτη μέρα των αγώνων στην Ντόχα και για τον καθοριστικό τέταρτο προκριματικό γύρο έδωσε γερή αναμέτρηση με τον Γερμανό Κέι Στούμπερ. Επικράτησε με 3-2 σετ και με συνολικά τρεις νίκες (καθώς είχε προχωρήσει χωρίς αγώνα αρχικά), προκρίθηκε στον ταμπλό των «32» και υλοποίησε τον πρώτο του στόχο.

Στο διπλό, ο Γκιώνης κι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης είχαν ανάλογο ματς και αποκλείστηκαν από το κυρίως ταμπλό.

Στο απλό ανδρών θα περνούσαν στον πρώτο γύρο οι 16 πρώτοι των προκριματικών. Ο Γκιώνης (νούμερο 124 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε επικρατήσει χτες σε ματς των πέντε σετ με τον Ινδό Μανούς Σαχ και σήμερα κατάφερε να κάνει το ίδιο κόντρα στον 21χρονο Γερμανό Κέι Στούμπερ (Νο 146). Προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ κι ισοφαρίστηκε ισάριθμες, με το μέλος της εθνικής ανδρών της Γερμανίας να βγάζει ικανότητες με την άμυνα.

Στο πέμπτο σετ, όμως, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έδειξε τέλεια συγκέντρωση, είχε μεγάλη σταθερότητα και με διαφορά έφτασε στην τελική επικράτηση (11-6, 9-11, 12-10, 6-11 11-4).

Μετά από λίγη ώρα έγινε η κλήρωση και τον έφερε αντιμέτωπο με τον εξαιρετικό νεαρό Ιζάκ Κουέκ. Στο 18ο έτος της ηλικίας του, ο Ασιάτης βρίσκεται στο νούμερο 55 της ανδρικής κατηγορίας κι ήταν απευθείας στο ταμπλό του Contender. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, πέρυσι κατέκτησε την πρωτιά στο Youth Contender της Τουρκίας. Στις 5μμ ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί το ματς στο τραπέζι 4.

Αν ο Γκιώνης μπει στη 16άδα, θα βρει μπροστά του τον νικητή από την αναμέτρηση Λι Σανγκσού (Κορέα)-Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι).

Την Τρίτη έγινε κι ο καθοριστικός δεύτερος προκριματικός γύρος του διπλού ανδρών. Ο Γκιώνης κι ο Αγγελάκης είχαν πολύ δύσκολο έργο κόντρα στο πρώτο φαβορί του σχετικού ταμπλό. Αντιμετώπισαν τους Ινδούς Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ/Σενχίτ Σουραβατζούλα κι αποκλείστηκαν με 3-0 σετ.

Μετά τη δεύτερη θέση στο Feeder της Ιταλίας έδειξαν ξανά δυνατότητες στο διπλό, όμως το ζευγάρι με αριστερόχειρα και δεξιόχειρα αθλητή ήταν καλά «διαβασμένο» κι είχε τις λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία (6-11, 9-11, 9-11).

Στην Ντόχα αγωνίστηκε κι η Ελισάβετ Τέρπου, που αποκλείστηκε στα προκριματικά του απλού με 1 νίκη και 1 ήττα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x