Στίβος

Νέο πλαίσιο λειτουργίας στα κλειστά προπονητήρια: Πιο αυστηρή είσοδος, θα μοιραστούν self test

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε ΟΑΚΑ, Άγιο Κοσμά και Καυτανζόγλειο, ενώ ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως θα μοιραστούν δωρεάν self test στους αθλητές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Νέο πλαίσιο λειτουργίας θα τεθεί από τον ΣΕΓΑΣ στα τρία μεγάλα προπονητικά κέντρα που φιλοξενούν τους Έλληνες πρωταθλητές.

Όπως ανακοινώθηκε, η είσοδος στα κλειστά προπονητήρια θα γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ η ομοσπονδία θα διανέμει δωρεάν self test στους αθλητές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Διαδικτυακή συνάντηση είχαν το βράδυ της Τετάρτης (29/12) οι τεχνικοί της Ομοσπονδίας με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη και τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων covid-19 σε όλη τη χώρα και με στόχο την λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην προστασία των τριών μεγάλων προπονητικών κέντρων (ΟΑΚΑ, Άγιος Κοσμάς, Καυτανζόγλειο). Στη συνάντηση μετείχε ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, ο τεχνικός αναπτυξιακών κατηγοριών, Στέφανος Ματάκης, οι τομεάρχες: Γιώργος Πομάσκι, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης και Δέσποινα Πάκου καθώς και οι τεχνικοί ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Μάρκος Καλούδης, Χρήστος Χατζηβασιλείου και Βασίλης Πλάτωνας.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προστατευθούν αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και παράλληλα να μείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη χειμερινή προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών ένα μόλις μήνα από την έναρξη των αγώνων κλειστού.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών προπονητηρίων, σύμφωνα με το οποίο η είσοδος στις κλειστές εγκαταστάσεις θα γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα γνωστοποιηθεί στο καθένα από τα Κέντρα. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί ο συνωστισμός και θα μειωθεί η πιθανότητα νόσησης όσων βρίσκονται στην εγκατάσταση.

Παράλληλα με πρόταση των Γιατρουδάκη και Κεντέρη θα γίνει προμήθεια, με έξοδα της ομοσπονδίας, self test τα οποία θα διανεμηθούν στα τρία προπονητικά κέντρα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και περιορισμός της διασποράς του covid-19. Τέλος αποφασίστηκε η συστηματική απολύμανση τόσο των κλειστών προπονητηρίων, όσο και των ξενώνων
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x