Στίβος

Νικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θα διπλασιαστεί η οικονομική στήριξη των σωματείων για να βρούμε και άλλους Τεντόγλου»!

Ο εμπνευστής του No Finish Line Athens, Γιάννης Νικολάου, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για τον κορυφαίο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, που έσπασε όλα τα ρεκόρ, και την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του No Finish Line International, Γιάννης Νικολάου, ο οποίος πριν οκτώ χρόνια πήρε την πρωτοβουλία να φέρει την διοργάνωση στην Ελλάδα δικαιώθηκε σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία από την επαγγελματική του καριέρα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και το προσωπικό μεράκι και αγάπη για τον στίβο.

Mιλώντας, λοιπόν, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Τάσο Νικολόπουλο αρχικά αναφέρθηκε στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις 15-19 Μαΐου στην Αγορά του ΟΑΚΑ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων:

«Κατανοούμε ότι αυτές οι δράσεις είναι διαφορετικές από ένα καθαρά αθλητικό γεγονός. Το μήνυμα ήταν να πατήσουμε πάνω σε ένα απλό και προσιτό αθλητικό δρώμενο. Και χωρίς να κάνεις πρωταθλητισμό να μπορείς να συμβάλεις σε έναν σκοπό, να βοηθάς παιδιά που έχουν ανάγκη. Φέτος είχαμε sold out των 10.000 θέσεων, ενάμιση μήνα πριν την διοργάνωση και παράλληλα πετύχαμε και τον στόχο μας να καταγράψουμε πάνω από 100.000 χιλιόμετρα, τα οποία μετατρέπονται σε οικονομική ενίσχυση για το «Μαζί για το Παιδί»».

Ο κ.Νικολάου, ο οποίος για 17 χρόνια ήταν επικεφαλής επικοινωνίας της IAAF και τα τελευταία επτά σύμβουλος του προέδρου της, Σεμπάστιαν Κόου, αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική ανακοινωμένη υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ερμής Κωνσταντινούπολης, σημείωσε σχετικά με τη νέα πρόκληση στην καριέρα του: «Είμαι 40 χρόνια μέσα στον αθλητισμό σε διάφορα πόστα, αρχικά ως αθλητής, έπειτα ως παράγοντας και δημοσιογράφος. Τα τελευταία 17 χρόνια ήμουν επικεφαλής επικοινωνίας της IAAF και τα τελευταία 7 δούλεψα στενά με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου τον Σεμπάστιαν Κόου. Έχω ιδρύσει και σωματείο εδώ και 10 χρόνια οπότε έχω γνώση των πραγμάτων στην Ελλάδα».

«Κλείνοντας» απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που έχει στην ατζέντα του για τα σωματεία στίβου μετά την πιθανή εκλογή του, ο κ. Νικολάου τόνισε με νόημα: «Η Ομοσπονδία στίβου έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ. Όταν έχεις να διαχειριστείς τόσα χρήματα ετησίως νομίζω ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα. Αν μπορώ να δώσω μια είδηση είναι πως θα διπλασιαστεί τουλάχιστον ή θα τριπλασιαστεί η οικονομική στήριξη των σωματείων για να μπορέσουν να κάνουν δουλειά στην ανάπτυξη.

Δε μπορούμε να βγάζουμε μόνο έναν Μίλτο Τεντόγλου ή μια Κατερίνα Στεφανίδη και αυτούς χάρη στην τρέλα των γονιών και των προπονητών τους. Υπάρχει το ταλέντο στην Ελλάδα και τον στίβο και πάντα θα υπάρχουν ταλέντα και κρίμα είναι να χάνονται. Στον στίβο αν δεν είσαι ο Τεντόγλου είσαι φτωχός, κανένας αθλητής ή προπονητής δε ζει από τον στίβο. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να βρούμε και άλλους τέτοιους αθλητές και τα ταλέντα να μη χάνονται!
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x