Γενικά

Νίκος Ηλιάδης: «Τόπος συνάντησης εμπειριών και συναισθημάτων το Ηράκλειο»

Τα γιορτινά του φοράει σιγά-σιγά το Ηράκλειο, προκειμένου να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5 Ιουνίου).

Με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στο Ηράκλειο, 2-5/6.

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή της ΕΟΤ, Νίκο Ηλιάδη, το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» «θα αποτελέσει τόπο συνάντησης των εμπειριών, των συναισθημάτων και των ιστοριών» που κουβαλάνε οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες που εδώ και χρόνια έχουν αποσυρθεί από τα τατάμι, τουλάχιστον με την ιδιότητα του αθλητή.

«Αυτό το πρωτάθλημα είναι ουσιώδες για το αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Το πιο σπουδαίο, τολμώ να πω, για τη φετινή χρονιά, με βάση και τον ιδιαίτερα αγωνιστικό χαρακτήρα του. Η ΕΟΤ, με μεγάλη επίγνωση και ευαισθησία, ολοκληρώνει τις προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη συνάντηση όλων αυτών που θα αφιχθούν στο Ηράκλειο.

Λατρεύω πραγματικά τη θέληση και το πάθος αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και στόχος είναι να αναθερμανθούν στην Κρήτη φιλίες πολλών ετών ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες από πολλές και διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε καθ` όλα έτοιμοι να τους υποδεχτούμε», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ιταλία με 15 αθλητές και τέσσερις αθλήτριες, μπήκε στην πρώτη εξάδα των χωρών που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη με πολυάριθμες αποστολές. Τα «σκήπτρα» διατηρεί το Αζερμπαϊτζάν με 28 αθλητές, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα.

Η Ουκρανία, τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού), έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει με πέντε αθλητές.

Συνολικά, 26 χώρες έχουν δηλώσεις έως τώρα συμμετοχή, αφού στη σχετική λίστα προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες Εσθονία, Ουγγαρία και Ολλανδία.

Τις τρεις πρώτες ημέρες θα γίνουν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ξεκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x