Στίβος

«Χάλκινη» στη Βουδαπέστη η Ντρισμπιώτη!

Το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης πήρε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τους Ισπανούς να κάνουν το «νταμπλ» σε άνδρες και γυναίκες.

Στην τρίτη θέση του κόσμου η Ντρισμπιώτη ,με την καλύτερη φετινή της επίδοση,2.43.22 στα 35χλμ. βάδην. Μετά το διπλό θρίαμβο του Μονάχου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η σπουδαία αθλήτρια κατέκτησε άλλο ένα μετάλλιο με δάκρυα στα μάτια.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα είχε χάσει στο νήμα το μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον αφού τερμάτισε 4η , επιστρέφοντας φέτος για τη ρεβάνς. Στην πρώτη κούρσα, αυτή των 20χλμ., πριν λίγες μέρες, τερμάτισε στην 15η θέση. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η παγκόσμια- πλέον- πρωταθλήτρια έχει πάρει την πρόκριση για τα 20χλμ βάδην των γυναικών.

Χρυσή η Ισπανίδα Πέρεζ, για δεύτερη φορά μετά τα 20χλμ, με ρεκόρ αγώνων 2.38.40, ασημένια αναδείχθηκε η Περουβιανή Κιμ Γκαρσία Λεόν 2.40.52 .



Η Κυριακή Φιλτισάκου ολοκλήρωσε την κούρσα της στην 26η θέση με 3.02.16, ενώ η Όλγα Φιάσκα είχε πτώση κατά τη διάρκεια της διαδρομής και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 22ο χλμ. , στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.



Στους άνδρες, χρυσός αναδείχθηκε ο Άλβαρο Μαρτίν με εθνικό ρεκόρ στα 2.24.30, κατακτώντας και εκείνος το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση μετά τα 20χλμ. Λίγο πίσω, ο Πιντάδο έκανε ρεκόρ Λατινικής Αμερικής με 2.24.34 με τον Ιάπωνα Καγουάνο να κατατάσσεται τρίτος με χρόνο 2.25.12.
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έμεινε εκτός αγώνα στο 26ο χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x