Γενικά

Ο Αγγελάκης δεύτερος Έλληνας στην παγκόσμια κατάταξη με άλμα 463 θέσεων

Κατά πολύ ωφελήθηκαν βαθμολογικά και οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, οι οποίοι στο ίδιο Feeder πέρασαν την προκριματική διαδικασία και αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του απλού.

Πολλές και σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη έφερε σήμερα 10/10 η συμμετοχή Ελλήνων πρωταθλητών στο πρόσφατο World Tale Tennis Feeder της Σουηδίας.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης κατ' αρχάς, που έκανε την καλύτερη πορεία στη Στοκχόλμη κι έφτασε στην πρώτη 16άδα του απλού, επανήλθε εντυπωσιακά στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των ανδρών. Ανέβηκε 463 θέσεις, εμφανίζεται στο νούμερο 324 και είναι πια ο δεύτερος Έλληνας στον πίνακα μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη!

Κατά πολύ ωφελήθηκαν βαθμολογικά και οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, οι οποίοι στο ίδιο Feeder πέρασαν την προκριματική διαδικασία και αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του απλού (σ.σ. των «64»). Ο Σγουρόπουλος μετακινήθηκε αυτή τη βδομάδα στο νούμερο 337 με άνοδο 102 θέσεων και ο Σταματούρος στο 438 με άνοδο 341 θέσεων. Δεν είχαν βελτίωση στο ίδιο κομμάτι ο Γκιώνης και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, οι οποίοι στη σουηδική πρωτεύουσα είχαν ηττηθεί στον 1ο γύρο και τον τελευταίο προκριματικό αγώνα αντίστοιχα.

Το World Ranking εκδίδεται κάθε Τρίτη και το νέο είναι της Week 41 του 2023. Ο Αγγελάκης δεν εμφανιζόταν στους βαθμολογημένους τον τελευταίο καιρό και το να πάρει πόντους ήταν βασικός του στόχος στο σουηδικό τουρνουά. Τελικά πήγε πολύ καλά με συνολικά τέσσερις νίκες (από δύο σε προκριματικά και κυρίως ταμπλό) κι αυτό αποτυπώθηκε και στον πίνακα αξιολόγησης. Έχει πλέον 23 βαθμούς κι έκανε το άλμα στο νούμερο 324 από το 787, στο οποίο υπολογιζόταν.

Ο Σγουρόπουλος είχε χάσει έδαφος τους τελευταίους μήνες και μετά τη Στοκχόλμη καλύπτει μέρος από αυτό. Πήρε 10 βαθμούς από τις δύο νίκες του στην προκριματική διαδικασία, στο σύνολο έχει τώρα 21 και πήγε στο νούμερο 337 από το 439 της προηγούμενης εβδομάδας.

Τεράστια άνοδο στον πίνακα της ITTF σημείωσε και ο Σταματούρος, που επίσης είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Feeder με δύο νίκες και μετά αποκλείστηκε στους «64». Είχε μόλις 2 βαθμούς, τους έκανε 12 και αναρριχήθηκε στο νούμερο 438 από το 779 της 40ης εβδομάδας. Ο Γκιώνης ήταν απευθείας στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Έχασε εκεί από τον μετέπειτα νικητή Τρουλς Μέρεγκαρντ κι έτσι δεν είχε κάποια βελτίωση. Υποχώρησε ελαφρώς και είναι στην 130η θέση του ranking από την 132η.

Αναφερόμενοι πάντα, σε αθλητές μας με συμμετοχή την περασμένη βδομάδα σε αξιολογημένη διοργάνωση, προσθέτουμε ότι από την πλευρά των γυναικών μετείχε μόνο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στους αγώνες της σουηδικής πρωτεύουσας. Η 19χρονη πρωταθλήτρια είχε πετύχει μία νίκη στα προκριματικά και αποκλείστηκε στο καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση στο ταμπλό. Πήρε μόνο 2 βαθμούς και με 8 στο σύνολο έμεινε στο νούμερο 440.

Να σημειωθεί ότι νέο νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών είναι ο Βανγκ Τσουκίν. Ο αριστερόχειρας Κινέζος κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το τουρνουά Star Contender στο Λαντζού της Κίνας παίρνοντας 600 βαθμούς.

* Στις μικρές ηλικίες είχαν παρουσία σε διεθνές τουρνουά τις τελευταίες ημέρες ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Αγωνίστηκαν στο Youth Contender του Μαυροβουνίου και αποκλείστηκαν στα γκρουπ των κατηγοριών Under 13 και Under 15. Ο Αλεξούδης πήρε 3 βαθμούς και είναι αυτή τη βδομάδα στο νούμερο 100 της κατηγορίας παμπαίδων και στο 333 της κατηγορίας παίδων. Ο Ισαακίδης εμφανίζεται πρώτη φορά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Απέσπασε 6 βαθμούς στην Ποντγκόριτσα και βρίσκεται στο νούμερο 402 στην Under 13 και στο νούμερο 858 στην Under 15.

* Τις προάλλες εξέδωσε τον δικό της πίνακα αξιολόγησης στη μεγάλη κατηγορία η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος. Επειδή αυτός είναι μηνιαίος και περιλαμβάνει για τον Οκτώβριο αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Σουηδίας χρειάζεται αναφορά σε Έλληνες αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Μάλμε. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έχασε μία θέση και πήγε στο νούμερο 33. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος διατηρήθηκε στο νούμερο 55, ενώ ο Γιώργος Σταματούρος υποχώρησε στο 204 χάνοντας 25 θέσεις.

* Η Κατερίνα Τόλιου έμεινε στο νούμερο 41. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου διατηρείται στο νούμερο 128, ενώ η Κωνσταντίνα Παρίδη οπισθοχώρησε 38 θέσεις και βρέθηκε στο 244. Η Ιωάννα Γερασιμάτου δεν εμφανίζεται στον ανακοινωμένο πίνακα.

* Έκανε και η Παπαδημητρίου την αρχή της στα ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα για φέτος. Για την αυστριακή λίγκα φόρεσε το Σάββατο 07/10 τη φανέλα της LZ Λιντς Φρόσμπεργκ, η οποία είχε δύο ισοπαλίες 3-3 στα πρώτα της παιχνίδια. Η νεαρή διεθνής αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την SCO Ossiacher See Bodensdorf, νίκησε την Καταρίνα Στράζαρ στο απλό κι έχασε στο διπλό με συμπαίκτρια την Ντάρια Κίσελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x