Γενικά

Ο Σταματούρος ενίσχυσε το Πέρα Κωνσταντινούπολης στα πλέι οφ της τουρκικής Λίγκας πινγκ πονγκ

Μία έκτακτη συνεργασία, που παράλληλα μπορεί να χαρακτηριστεί κι ιδιαίτερη, είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες για τον Γιώργο Σταματούρο.

Ο Γιώργος Σταματούρος ήρθε σε συμφωνία με τον Α.Σ. Πέρα Κωνσταντινούπολης αποκλειστικά για τα πλέι οφ της τουρκικής Λίγκας πινγκ πονγκ. Παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από τον μεγάλο σύλλογο της ομογένειας, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου στην Άγκυρα φόρεσε τη φανέλα του στην πρώτη από τις δύο φάσεις των πλέι οφ και με εξαιρετικές εμφανίσεις τον βοήθησε να διατηρήσει πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση μεταλλίου.

Στη ιταλική Serie, A εξάλλου, έκλεισε την περασμένη Παρασκευή τη φετινή παρουσία του ο Παναγιώτης Γκιώνης. Η ομάδα του, η Σίρκολο Πράτο 2010, δεν συνεχίζει στα πλέι οφ κι επιζητά την παραμονή. Στα πλέι οφ πηγαίνει η Μαρκότσι, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει μία φορά ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Πέρα Κωνσταντινούπολης (Beyoglu Spor Kulubu) και Σταματούρος ολοκλήρωσαν αίσια τις επαφές, που είχαν αρχίσει τον Μάρτιο. Το ιστορικό σωματείο παρουσίασε τον 26χρονο διεθνή μας με κάθε τιμή στα γραφεία του και μπροστά από την τροπαιοθήκη του. Έκανε σχετικές αναρτήσεις στις σελίδες του στα social media και δημοσίευσε φωτογραφίες.

Τα πλέι οφ τα άρχισε με την τρίτη θέση από την κανονική διάρκεια και τον στόχο της κατάκτησης μεταλλίου. Στην έξτρα διαδικασία παίρνουν μέρος οκτώ ομάδες και θα παίξουν μεταξύ τους σε επτά αγωνιστικές.

Στην Άγκυρα έγιναν οι τέσσερις πρώτες και το Πέρα σημείωσε τρεις νίκες και μία ήττα. Την πρώτη μέρα επικράτησε του Corum Belediyesi με 3-0 σετ και της Istanbul BBSK, επίσης, με 3-0 σετ. Ο Σταματούρος έκανε ντεμπούτο με δύο νίκες κι ήταν αξιοσημείωτη εκείνη απέναντι στον Ιρανό διεθνή Αφσίν Νορούζι της Corum Belediyesi με 3-1 σετ.

Το Σάββατο, το Πέρα έδωσε αρχικά ντέρμπι με τη δεύτερη της κατάταξης, τη Ciltar MTSK. Κάμφθηκε με 3-1 σετ και δεν μπορεί πια να πάρει θέση καλύτερη από την τρίτη. Σε ατομικό επίπεδο, ο Σταματούρος έπιασε ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης και νίκησε τον Κορεάτη Κιμ Μι Νβου με ανατροπή από 2-1 σετ και 9-7 στους πόντους πίσω. Τη μοναδική του ήττα τη γνώρισε από Κινέζο αθλητή, τον Λι Γιόν Γκουίν, με 3-0, αλλά με «γεμάτα» σετ.

Τέλος, το Πέρα επιβλήθηκε 3-0 σετ της Spin Point SK με 3-0, με τον Έλληνα άσο να πετυχαίνει άλλη μία νίκη. Η ομάδα της Πόλης, που κατέκτησε το 2023 το τελευταίο πρωτάθλημα Τουρκίας, είναι Τρίτη με 18 βαθμούς. Στους 17 την ακολουθούν η Besiktas κι η Corum. Οι οκτώ ομάδες «κουβαλούν» τους βαθμούς από τα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια. Η δεύτερη φάση των πλέι οφ με τις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές γίνεται τον Μάιο.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Στην Ιταλία και την κορυφαία εθνική κατηγορία ανδρών οι δύο γύροι τελείωσαν την Κυριακή. Η Σίρκολο Πράτο 2010 αντιμετώπισε την Παρασκευή εντός έδρας τη Βίρτους Σερβιλιάνο για τη 14η αγωνιστική και την κατέβαλε με 4-1. Ο Γκιώνης πρωταγωνίστησε με δύο νίκες πρώτα απέναντι στον Γάλλο διεθνή Έντζο Ανγκλέ με 3-1 σετ κι έπειτα κόντρα στον νεαρό Ιταλό Ντανίλο Φάσο με 3-0.

O κορυφαίος Έλληνας αθλητής ήταν γενικά πολύ παραγωγικός, όμως είχε λίγες εμφανίσεις, επειδή η βασική του δραστηριότητα είναι στην πολωνική Λίγκα. Στην Ιταλία έδωσε οκτώ ατομικά ματς κι είχε το απόλυτο των νικών. Η ομάδα του δεν είχε το ρόστερ για να καλύπτει την απουσία του κι έτσι περιορίστηκε στην έβδομη θέση με 9 βαθμούς. Οι δύο τελευταίες θέσεις, η έβδομη κι η όγδοη, οδηγούν στον υποβιβασμό, απλά η Σίρκολο Πράτο περιμένει κάποιες αποφάσεις της ομοσπονδίας σχετικά με ενστάσεις για να δει αν θα παραμείνει στην κατηγορία.

Δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Serie A έχει με την τρίτη θέση η Μαρκότσι. Συγκέντρωσε 19 βαθμούς. Ο Αγγελάκης μετείχε σε έναν αγώνα της τον Οκτώβριο, αλλά από τότε οι υποχρεώσεις του στην ελληνική Α1 και σε άλλα ξένα πρωταθλήματα δεν του επέτρεψαν να ξαναπάει στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x