Γενικά

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ γυναικών

Στο Λουξεμβούργο και την έδρα της ETTU πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη οι κληρώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ γυναικών, που αποτελεί και τη σημαντικότερη σε διασυλλογικό επίπεδο, είναι έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον. Βασικά, γιατί η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού σηματοδοτεί την «παρθενική» παρουσία ομάδας από τη χώρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ κι, από ‘κει και πέρα, υπάρχει, για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή του Παναγιώτη Γκιώνη και του Γιάννη Σγουρόπουλου στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τους αντιπάλους του στο στάδιο 1, ενώ η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Σγουρόπουλου θα βρίσκονται απευθείας στο στάδιο 2. Ξένα κλαμπ, στα οποία βρίσκονται ονόματα από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν και στο θεσμό των γυναικών, ενώ στην πορεία θα στραφεί η προσοχή και στις κληρώσεις της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Trophy, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Ολυμπιακός στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες.

Στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών σχηματίστηκαν τρία γκρουπ των τριών ομάδων και ένα των τεσσάρων. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ, που είναι των τεσσάρων και θα αγωνιστεί στην Ισπανία. Επικεφαλής του ομίλου είναι η Μπουντάορσι Σπορτ Κλαμπ από την Ουγγαρία, «οικοδέσποινα» η ισπανική Λινάρες και τρίτη αντίπαλος η Όσιασερς Μπόντενστορφ από την Αυστρία.

Ο πρωταθλητής του Europe Trophy 2022 με τις δυνατές Ελληνίδες και ξένες αθλήτριές του θα εξαντλήσει στο πουλ τις πιθανότητές του για την πρωτιά και την πρόκριση στο στάδιο 2.

Ήταν γνωστό ότι στον ίδιο θεσμό είχε δηλώσει συμμετοχή και η ισπανική Ρέους, στην οποία θ’ αγωνίζεται παράλληλα με την ελληνική Α1 και τον Παναθηναϊκό η Κατερίνα Τόλιου. Αρχίζει, επίσης, την προσπάθειά της από το στάδιο 1, θα είναι στο τέταρτο γκρουπ με τη σερβική Νόβισαντ (διοργανώτρια) και την αυστριακή Βίλας, αλλά, φυσικά, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια δεν μπορεί να φορέσει ταυτόχρονα στην Ευρώπη και αυτή τη φανέλα.

Εξάλλου, από τα φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών είναι η αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, η οποία έχει στις τάξεις της τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Χρυσή Φωτιάδου. Οι νεαρές διεθνείς θα παίξουν φέτος με τη δεύτερη ομάδα του σωματείου, πάντως να σημειωθεί ότι η Λιντς είναι επικεφαλής στο τέταρτο γκρουπ και θα βρει απέναντί της τη γαλλική Σεν Κουεντέν και κάποια από τις τέσσερις νικήτριες του σταδίου 1.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών, η Μπογκόρια και η Ενεμπόν συνεχίζουν την παράδοση της πολυετούς παρουσίας. Στο στάδιο 2 δημιουργούνται τρία γκρουπ των τριών ομάδων. Ο Γκιώνης, περνώντας με το καλό και την τελευταία περιπέτεια με τον ταλαιπωρημένο του αχίλλειο, θα ενισχύσει και φέτος την πρωταθλήτρια Πολωνίας. Η Μπογκόρια βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ. Εκεί, είναι επικεφαλής η Μπορούσια Ντίσελντορφ και την τριάδα θα συμπληρώσει νικητής από γκρουπ του σταδίου 1.

Η γαλλική Ενεμπόν ενέταξε φέτος στο δυναμικό της τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Η πρώην semifinalist του θεσμού, από την εποχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα, είναι επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ. Θ’ αντιμετωπίσει την αυστριακή Βελς και περιμένει και μία νικήτρια ομάδα από γκρουπ του σταδίου 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x