Στίβος

Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές στίβου πάνε Βόλo

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου διεξάγεται το σαββατοκύριακο 8-9 του μήνα στον Βόλο κι εκεί θα συγκεντρωθούν τα μεγαλύτερα ονόματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου του ερχόμενου σαββατοκύριακου στο Πανθεσαλικό Στάδιο του Βόλου θα έχουν τα αλτικά αγωνίσματα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται για τον έβδομο αγώνα της θερινής σεζόν και την έκτη του νίκη στη διοργάνωση στο μήκος. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος έχει φέτος καλύτερη επίδοση 8,34 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια.

Στο μήκος ξεχωρίζει κι η συμμετοχή του Νίκου Σταματονικολού, που φέτος έχει βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ με 7,81.

Έντονο θα είναι το ενδιαφέρον και στο επί κοντώ. Εκεί οπου στις γυναίκες θα βρίσκεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, Κατερίνα Στεφανίδη. H 33χρονη άλτρια έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 4,55 και στον Βόλο θα κάνει τον έβδομο αγώνα της σεζόν. Μαζί της θα βρίσκεται η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού, Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έχει σημειώσει 4,24 στους Εαρινούς Αγώνες στις Σέρρες κι είναι η αθλήτρια με επτά νίκες στη διοργάνωση.

Ξεχωρίζει ακόμη η συμμετοχή της Ελένης Πόλακ που έχει καλύτερο φετινό ρεκόρ στα 4,42 και πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο. Η Αναστασία Ρέτσα επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου σπουδάζει, έχει φετινό ρεκόρ στα 4,20 και θα κάνει το τελικό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ενώ στον Βόλο θα αγωνιστούν ακόμη η Ηλιάνα Τριαντάφυλλου κι η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου.

Στο επί κοντώ των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης, μετά την ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ στη Σιλέσια με τα 5,80 που ξεπέρασε, θα επιδιώξει να χαρίσει θέαμα στους θεατές. Ο 23χρονος άλτης θα πάρει μέρος στον ένατο αγώνα του στη θερινή σεζόν και μαζί του θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ρίζος, που φέτος έχει ξεπεράσει τα 5,46.

Ο Δημήτρης Τσιάμης έχει 11 νίκες στο τριπλούν σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου και είναι ο άλτης που έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα στο αγώνισμα με 16,44 από τους Εαρινούς Αγώνες στις Σέρρες. Μαζί με τον έμπειρο άλτη θα αγωνιστεί στον Βόλο ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό, Νικόλας Ανδρικόπουλος, που έχει φετινό ρεκόρ 15,92, αλλά κι ο Ανδρέας Πανταζής που έχει φετινό ρεκόρ 6,26 από τις Σέρρες.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Οξάνα Κορένεβα, που είχε κατακτήσει τη νίκη και στο περυσινό πρωτάθλημα, ενώ έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 13,71. Επίσης, θα αγωνιστεί η Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία θα κάνει το τελευταίο της τεστ λίγο πριν την το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Το ίδιο ισχύει και για τη Σωτηρία Ράπτη που στον Βόλο θα αγωνιστεί και στο μήκος, όπου πριν λίγες ημέρες είχε άλμα στα 6,31. Στο μήκος θα πάρει μέρος κι η Βασιλική Χαϊτίδου.

Έντονο ενδιαφέρον θα έχει και το ύψος γυναικών. Η Τατιάνα Γκούσιν έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 1,92 και στόχος της είναι να διατηρήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέχει από πέρυσι και παράλληλα να κάνει επτά τις νίκες της στη διοργάνωση.

Επίσης, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές δύο αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Της Παναγιώτας Δόση, η οποία έχει σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ φέτος, 1,87, και της Σάντυ Παπακώστα, που φέτος έχει 1,82. Στο ύψος θα συμμετάσχουν ακόμη οι Ελευθερία Χριστογεώργου και Δέσποινα Μαλταμπέ.

Στο ύψος των ανδρών, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Αντώνη Μέρλου, ο οποίος έχει φέτος άλμα πάνω από τα 2,21, αλλά και του Ανδρέα Μίτα, ο οποίος έχει βελτιώσει φέτος το ατομικό του ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 2,17.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x