Γενικά

Οι νικητές της κανονικής διάρκειας σε διασυλλογικά πρωταθλήματα Β’ Εθνικής και Τοπικών κατηγοριών

Στους άνδρες ολοκληρώθηκαν στην κανονική τους διάρκεια πέντε ακόμα πρωταθλήματα. Στη Β’ Εθνική Αττικής την 1η θέση κατέκτησε ο ΑΣ Το Γυμνάσιο με το απόλυτο των νικών και 28 βαθμούς.

Με τις κατηγορίες της Β’ Εθνικής Αττικής ανδρών, της Β’ Εθνικής Βόρειας Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες, της Β’ Εθνικής Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου γυναικών, όπως και με τις Τοπικές κατηγορίες σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο η κανονική διάρκεια σε όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιόδου 2023-2024. Στην 3η τη τάξει κατηγορία της χώρας είχαν πρωτιά στους δύο γύρους των συγκεκριμένων περιοχών ο ΑΣ Το Γυμνάσιο και ο ΑΣΕΑ Βέροιας στους άνδρες, ο ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης και οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών στις γυναίκες. Ρίχνουμε μία ματιά στις πρωταγωνίστριες ομάδες και των πρωταθλημάτων, που τελείωσαν εσχάτως, αφού θυμίσουμε ότι ακολουθούν πλέι οφ. Η συγκεκριμένη διαδικασία στη B’ Εθνική ανδρών Αττικής, όπως και στις Α’, Β’ και Γ’ Τοπικές κατηγορίες θα λάβει χώρα την Κυριακή 31/03 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής γυναικών Αττικής θα φιλοξενηθούν στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο, το Σαββατοκύριακο 30-31/03. Τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής Βόρειας Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και η αντίστοιχη διαδικασία για το Α’ τοπικό της ίδιας περιοχής θα γίνουν στις 30 και 31/03 στο κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο, στη Βέροια. Τέλος, τα πλέι οφ των πρωταθλημάτων Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 31/03.

Στους άνδρες ολοκληρώθηκαν στην κανονική τους διάρκεια πέντε ακόμα πρωταθλήματα. Στη Β’ Εθνική Αττικής την 1η θέση κατέκτησε ο ΑΣ Το Γυμνάσιο με το απόλυτο των νικών και 28 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο ΓΣ Άρης Βούλας με 24 και την 3η ο ΑΟ Άρης 2006 με 23 βαθμούς. Στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας μπήκε ο Πανιώνιος ΓΣΣ μετά από ισοβαθμία στους 21 βαθμούς με τον ΓΑΟ Πειραιά. Με νίκη 4-1 και ήττα 4-2 ήταν καλύτερος στα σκορ των μεταξύ τους αγώνων.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας έφτασε στην πρωτιά της regular season ο ΑΣΕΑ Βέροιας. Συγκέντρωσε 25 βαθμούς. Δεύτερος κατετάγη ο ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης στους 23 βαθμούς (7-6 υπέρ του τα επί μέρους ματς από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις). Ακολούθησε ο Φάρος Αλεξανδρούπολης με 22 βαθμούς.

Στην Α’ κατηγορία Αττικής κυριάρχησε ο ΑΠΣ Ίλιον χωρίς ήττα και 28 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισε η Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας με 25 βαθμούς, 3ο ήταν το ΠΚΔ Ταύρου με 24 και 4ος ο ΑΟ Διονύσου με 19 βαθμούς.

Στη Β’ κατηγορία Αττικής ήρθε 1ος ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης μόνο με νίκες και μάζεψε 28 βαθμούς. Ο ΑΟ Καρέα πήρε τη 2η θέση στο τέλος των δύο γύρων με 26 βαθμούς και 3ος ήταν ο Πανελλήνιος ΓΣ με 22. Η ομάδα της Κυψέλης είχε τους ίδιους βαθμούς με το ΑΚ Ζωγράφου και υπερίσχυσε με 6-4 στα μεταξύ τους επί μέρους παιχνίδια.

Στην Α’ κατηγορία Βόρειας Ελλάδας έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο έφτασε στην κορυφή ο ΣΕΑ Κοζάνης με 19 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέκτησε ο ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου με 17 και την 3η οι ΦΕΑ Ιωαννίνων με 16 (σε ισοβαθμία με τον ΦΑΣ Τρικάλων ήταν στο +1 από τους μεταξύ τους αγώνες).

Στον 2ο όμιλο αναδείχτηκε νικητής ο ΑΣ Μακέδνος με 23 βαθμούς. Τους ίδιους μάζεψε και ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος, αλλά υστέρησε στο σύνολο των σετ (19-21) από τα μεταξύ τους παιχνίδια, που είχαν λήξει με το ίδιο σκορ (4-1) και μία νίκη για κάθε ομάδα. Ο ΓΣ Ατρόμητος Άβαντα ήταν 3ος με 19 βαθμούς και ο ΑΣ Δημοκρίτειο 4ος με 18.

Στις γυναίκες έκλεισαν τον Μάρτιο οι δύο γύροι σε δύο ακόμα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου τερμάτισαν στην κορυφή οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών. Είχαν μόνο νίκες και εμφάνισαν 20 βαθμούς. Η ΑΕΚ Πατρών και ο Ποσειδών Λουτρακίου ισοβάθμησαν στους 16 βαθμούς. Είχαν από μία νίκη με 4-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια, μέτρησαν τα επί μέρους σετ και εκεί η ΑΕΚ ήταν στο 22 υπέρ και 18 κατά.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας πρώτευσε ο ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης με 8 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος με 6 και την 3η ο ΑΣ Μακέδνος με 4 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x