Γενικά

Οι όμιλοι στην Α1 κατηγορία πινγκ πονγκ ανδρών

Τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα παραμένουν στην επικαιρότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πριν από την Α1 Εθνική κατηγορία πινγκ πονγκ γυναικών και την έναρξη της σεζόν στη Φλώρινα, είχαν γίνει οι κληρώσεις όλων των κατηγοριών, ενώ το προσεχές σαββατοκύριακο, 16-17 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς στην Α1 ανδρών, όπως και στην Α2 σε άνδρες και γυναίκες.

Η μορφή των πρωταθλημάτων παραμένει ίδια με αυτή που είχε αποφασιστεί το περυσινό καλοκαίρι, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας covid-19 δεν είχε επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020. Την περασμένη περίοδο δεν τελείωσε κανένα πρωτάθλημα κι, έτσι, σε κατηγορίες των ανδρών η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διατήρησε το σύστημα των ομίλων.

Η Α1 και η Α2 Εθνική κατηγορία περιλαμβάνει ομίλους, ανάλογη είναι η δομή στη Β’ Εθνική, αλλά και σε τοπικές κατηγορίες. Το προσεχές Σάββατο οι ομάδες μπαίνουν στην αφετηρία και είναι ευκαιρία να δούμε τώρα πως διαμορφώθηκαν τα γκρουπ στους άνδρες στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στην Α1 εθνική μετέχουν δέκα ομάδες από τις 12 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής και, με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι επικεφαλής στο πρώτο γκρουπ κι εκεί βρίσκονται, επίσης, ο ΑΣ Πέρα, η Φιλία Ορεστιάδας, ο ΓΑΣ Ελευσίς και ο ΑΟ Ταταύλα.

Στο δεύτερο γκρουπ είναι ψηλότερα τοποθετημένοι οι «πράσινοι» κι ακολουθούν το Ρέθυμνο, ο Ίφιτος Πατρών, η ΑΕΚ και ο ΟΑ Χανίων. Τα γκρουπ θα προχωρήσουν με το σύστημα ένας με όλους σε δύο γύρους και συγκεντρωτικά σε πέντε σαββατοκύριακα.

Θα ακολουθήσουν πλέι οφ, όπου θα διεξαχθούν χιαστί ματς, οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες τρία και τέσσερα για τις θέσεις 5-8, ενώ οι τελευταίες του κάθε ομίλου θα παίξουν για τις θέσεις 9-10.

Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται στην Α2. Η όγδοη και η ένατη της τελικής κατάταξης θα πάνε σε μπαράζ με τη δεύτερη και την τρίτη της Α2. Στην έναρξη θα διεξαχθούν μόνο δύο αγωνιστικές, το προσεχές Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x