Γενικά

Με Λιθουανία, Μαυροβούνιο οι προκριματικοί όμιλοι των Εθνικών πινγκ πονγκ για το Ευρωπαϊκό

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι των Εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα προκριματικά γκρουπ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών θ’ αγωνιστούν στη Β’ κατηγορία των προκριματικών του σταδίου 1 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στην κλήρωση είχαν μπει επικεφαλής στο πρώτο (Β1) και το τέταρτο γκρουπ (Β4) αντίστοιχα.

Για να συμπληρωθούν, όμως, οι όμιλοι της κατηγορίας, έπρεπε να γίνουν το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου οι προκριματικοί αγώνες της τρίτης κατηγορίας.

Έπειτα από διήμερο γεμάτο δράση, λοιπόν, βγήκαν οι προκριθείσες ομάδες για τη δεύτερη κατηγορία και προέκυψε ότι η Εθνική ανδρών, πέρα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, θα έχει αντίπαλο και τη Λιθουανία, ενώ η Εθνική γυναικών βρίσκει στο δικό της γκρουπ και το Μαυροβούνιο, εκτός από την Ουαλία.

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, 10-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύντομο σχόλιο για τους ομίλους έκαναν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας κι εξέφρασαν τη σιγουριά τους για την πρόκριση αρχικά στο προκριματικό στάδιο 2 της διοργάνωσης.

«Φυσικά, ο απώτερος στόχος είναι να είμαστε παρόντες σ’ ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρώ ότι αρχικά θα περάσουμε στη δεύτερη προκριματική φάση. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στον όμιλο χωρίς βέβαια να υποτιμώ κάποια ομάδα και θα επιδιώξουμε την πρωτιά μέσα από καλές εμφανίσεις», τόνισε ο υπεύθυνος της Εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Από την πλευρά της Εθνικής γυναικών, ο Γιώργος Καρύτσας σημείωσε πως: «Μάθαμε και την τρίτη ομάδα του γκρουπ και λογικά θα είμαστε μέσα στο επόμενο προκριματικό στάδιο. Γνωρίζουμε ότι η Ουαλία είναι δυνατή και πιο επικίνδυνη χωρίς να σημαίνει ότι παραβλέπουμε το Μαυροβούνιο.

Θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρωτιά και όχι μόνο μία από τις πρώτες θέσεις του γκρουπ. Το μεγάλο μας κίνητρο είναι να προκριθούμε και αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως κάναμε και στο κοντινό παρελθόν».

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες της Γ’ κατηγορίας των προκριματικών ανέδειξαν συνολικά έξι ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών, που συμπλήρωσαν τα γκρουπ της Β’ κατηγορίας. Στους άνδρες, η Λιθουανία βρέθηκε μαζί με την Ελλάδα, γιατί ήταν η ομάδα που επικράτησε στο πρώτο γκρουπ του επιπέδου Γ’ στη Λευκωσία.

Οι Λιθουανοί κατέβαλαν την Κύπρο με 3-1, το Σαν Μαρίνο και τη Σκωτία με 3-0, τη Μάλτα με 3-1 και την Αρμενία, επίσης, με 3-1 σετ. Στην επόμενη φάση πέρασε και η Κύπρος με την τρίτη θέση στον όμιλο, ενώ δεύτερη ήταν η Αρμενία.

Στις γυναίκες, το Μαυροβούνιο συμπλήρωσε τον όμιλο της Ελλάδας γιατί ήταν η ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο δεύτερο γκρουπ του επιπέδου Γ. Νίκησε με 3-1 την Κύπρο και το Κόσοβο, με 3-0 την επικεφαλής Βοσνία/Ερζεγοβίνη και κάμφθηκε με 3-1 σετ από το Ισραήλ, που πήρε και την πρωτιά (πρόκριση από το συγκεκριμένο γκρουπ είχε ως τρίτη και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Στην α’ και τη β’ κατηγορία έχουν σχηματιστεί προκριματικά γκρουπ των τριών ομάδων.

Οι Εθνικές ομάδες θ’ αναμετρηθούν με το σύστημα πουλ και στη β’ κατηγορία προβλέπονται ματς συγκεντρωτικά σ’ ένα σαββατοκύριακο, σ’ ένα μέρος και σ’ έναν γύρο.

Η προκήρυξη της ETTU σημειώνει ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της β’ κατηγορίας περνούν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα εναπομείναντα «εισιτήρια» για την τελική φάση μαζί με τις τρίτες των γκρουπ της α’ κατηγορίας, ενώ τοποθετεί τα ματς του σταδίου 1 για τον προσεχή Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x