Γενικά

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής για το Europe Youth τουρνουά του Λουτρακίου

Το όπεν απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες της ηπείρου έως 13 κι έως 15 ετών και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), η διοργανώτρια αρχή στα Europe Youth Series, δημοσίευσε τις λίστες με τις συμμετοχές στο τουρνουά της Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λουτράκι Κορινθίας από την Τετάρτη 25 έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου (ETTU.org - Greece Open).

Το όπεν απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες της ηπείρου έως 13 κι έως 15 ετών και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού.

Οι τελικές δηλώσεις έμειναν σε χαμηλά νούμερα, πάντως δεν αλλάζει η σημασία για την ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος, που είναι να πετύχει οργανωτικά στο πρώτο τέτοιο της εγχείρημα στη νεότερη εποχή και δεύτερον να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς δικούς της αθλητές για διεθνείς αγώνες σε δικό της έδαφος. Το όπεν θα συγκεντρώσει συνολικά 45 παιδιά από τρεις χώρες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους βέβαια, από την Ελλάδα. Θα φιλοξενηθεί στην εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση του Sport Camp και θα είναι το 4ο στην εναρκτήρια χρονιά του θεσμού.

Αυτή τη βδομάδα θα γίνει το 3ο στο Πλζεν της Τσεχίας (η πολύ κοντινή ημερομηνία των δύο προφανέστατα έπαιξε ρόλο στη μικρή συμμετοχή από το εξωτερικό στο Λουτράκι) και απομένει άλλο ένα μέσα στο 2023, προς το τέλος Νοεμβρίου στο Νεβσεχίρ της Τουρκίας.

Η Γεωργία και η Δανία είναι οι δύο ξένες χώρες, που θα έχουν αθλητές στο Greek Open. Τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες η Γεωργία, τέσσερις αθλητές και τέσσερις αθλήτριες η Δανία. Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είναι από την Ελλάδα και θυμίζουμε ότι οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες μπορούν ν' αγωνιστούν και στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία. Επίσης στο ομαδικό σχηματίζονται μικτές ομάδες, δηλαδή με αγόρια και κορίτσια μαζί, όπως είχε οριστεί από την αρχή για το ελληνικό τουρνουά.

Αναλυτικά οι τελικές Entry List, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ETTU για κάθε αγώνισμα:

Στην κατηγορία Under 15 των Mixed Teams είναι 5 οι ομάδες, που σχηματίζονται, άλλες τόσες είναι στην κατηγορία Under 13, απλά δεν αναφέρονται ακόμα οι συνθέσεις των ελληνικών ομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε Ελλάδα 1, Ελλάδα 2, Ελλάδα 3.

Στο απλό της κατηγορίας Under 15 είναι να πάρουν μέρος 25 αθλητές και 20 αθλήτριες, ενώ στο απλό της κατηγορίας Under 13 δήλωσαν 16 και 9 αντίστοιχα.

Στο διπλό Under 15 αγοριών αναμένεται ν' αγωνιστούν 9 ζευγάρια και στο διπλό Under 15 κοριτσιών άλλα 9. Στο διπλό Under 13 αγοριών οι τελικές δηλώσεις είναι 13 και στο διπλό Under 13 κοριτσιών 8.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, πάντα όπως αναφέρει η ETTU στην ιστοσελίδα της, ανοίγει με τα γκρουπ του ομαδικού στις 09:00 την Τετάρτη 25/10. Οι δύο πρώτες ημέρες έχουν μόνο αγώνες ομαδικού και οι τελικοί του αγωνίσματος ορίστηκαν για την Παρασκευή 27/10 στις 18:00. Τα ατομικά θα έχουν αρχίσει από το πρωί της ίδιας ημέρας με τα γκρουπ του απλού και θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο. Το βράδυ του Σαββάτου 28/10 θα διεξαχθούν οι τελικοί του διπλού σε όλες τις ηλικίες (από τις 20:00). Το πρόγραμμα κλείνει το πρωί της Κυριακής 29/10 με τους τελικούς του απλού στις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (από τις 09:00).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x