Στίβος

Οι υποψήφιοι της WA για κορυφαίο ανερχόμενο αθλητή στίβου

Μετά τις υποψηφιότητες για την κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στίβου του 2022 την Τρίτη, η WA ανακοίνωσε την Τετάρτη και τις αντίστοιχες υποψηφιότητες στους άνδρες.

Γνωστοί έγιναν την Τετάρτη από τη WA οι πέντε υποψήφιοι για τον κορυφαίο ανερχόμενο αθλητή στίβου του 2022, όπως συνέβη και την Τρίτη αντίστοιχα με τις γυναίκες.

Πρώτος στη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού είναι ο Γάλλος Αντι Αμιράτι, «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στο επί κοντώ στο Κάλι. Δεύτερος ο Τζαμαϊκανός Τζέιντον Χίμπερτ, «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στο τριπλούν στην Κολομβία.

Τρίτος είναι ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα στο Όρεγκον, ο Αμερικανός Εριγιον Νέιτον, επίσης παγκόσμιος ρέκορντμαν Κ20 στο αγώνισμα και νικητής στο Diamond League των Βρυξελλών.

Τέταρτος υποψήφιος είναι ο Λέτσιλ Τεμπογκό από την Μποτσουάνα, «χρυσός» στα 100 μέτρα και «ασημένιος» στα 200 μέτρα στο Παγκόσμιο Κ20 και πέμπτος ο Κενυάτης Εμάνουελ Γουανιόνι, νικητής στα 800 μέτρα στο Diamond League και παγκόσμιος ρέκορντμαν Κ20 στην απόσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x