Θαλάσσια Σπορ

Ολοκληρώθηκε ο «Cyclades Regatta» του Ν.Ο.Τ.Κ.

Με μούδα ξεκίνησαν από τα Λουτρά Κύθνου για τερματισμό στη Βουλιαγμένη τα 37 σκάφη που έλαβαν μέρος στο τελευταίο σκέλος του 19ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Cyclades Regatta 2013 του Ν.Ο.Τ.Κ.

Θερμιώτες αποχαιρέτησαν τους ιστιοπλόους απολαμβάνοντας το θέαμα των φουσκωμένων πανιών από την στεριά των Λουτρών.

Τη ζεστή φιλοξενία των Θερμιωτών που βίωσαν από το μεσημέρι της Πέμπτης τα πληρώματα των 37 σκαφών που έλαβαν μέρος στον 19ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Cyclades Regatta 2013, αποχαιρέτησαν το Σάββατο.

Μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Χώρας την προηγούμενη μέρα, όπως το γλέντι με μπύρες και μουσική στη παραλία των Λουτρών της Κύθνου, το βράδυ της άφιξης των σκαφών, η ημερήσια εκδρομή στη Δρυοπίδα, με επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο και στο σπήλαιο Καταφύκι, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους αθλητές. Πολλά από τα μέλη των πληρωμάτων επισκέφτηκαν το υδροθεραπευτήριο των Λουτρών και απόλαυσαν τα μοναδικά ιαματικά λουτρά των Κυκλάδων. Η Ελληνική Εταιρία Ακινήτων για την Παρασκευή προσέφερε στο Cyclades Regatta τη χρήση των Λουτρών σε ειδική τιμή.

Το βράδυ της Παρασκευής, τελέστηκε η απονομή του τρίτου σκέλους του αγώνα. Ειδική βράβευση έγινε στο Μολδαβικό πλήρωμα, το οποίο ταξίδεψε τρεις εβδομάδες απο τη Μαύρη Θάλασσα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Cyclades Regatta.

Το χορευτικό από τα παιδάκια του Χορευτικού τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά και όλοι οι αθλητές και οι Θερμιώτες απόλαυσαν το πλούσιο μπουφέ που προσέφερε η τοπική κοινότητα Χώρας, και χόρεψαν με τη ζωντανή μουσική από τα Βλασταράκια. Λίγο πριν λύσουν τα σκάφη για το τελευταίο σκέλος του αγώνα, ο πρόεδρος κος Δημήτρης Βασάλος τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκά.

Το Σάββατο, ο καθαρός βοριάς έντασης 15 έως 20 μίλια που μετά την Τζία ξεπέρασε τα 30 μίλια έκανε τον αγώνα ενδιαφέροντα και τα πληρώματα απόλαυσαν την αγωνιστική δράση και την αλμύρα του Αιγαίου.

Το ταξίδι του Cyclades Regatta 2013 που ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουλίου και διέτρεξε στα γαλανά νερά των Κυκλάδων με στάσεις στην μαγευτική Μήλο, την ερωτική Σέριφο και την θερμή Κύθνο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τον τερματισμό στην Βουλιαγμένη.

Μια εβδομάδα γεμάτη αγωνιστική ένταση τόσο στα τέσσερα σκέλη και τον παράκτιο αγώνα της Μήλου όσο και επαφή των αθλητών με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την διασκέδαση των τριών προορισμών του Cyclades Regatta.

Η φιλοξενία των τριών νησιών, οι παροχές και οι ανέσεις που προσέφεραν τα λιμεναρχεία και οι τοπικές αρχές προς τα πληρώματα αλλά και τα καθημερινά events, πάρτυ και εκδρομές, που φρόντισε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας να απολαύσουν οι αθλητές, έκανε το Cyclades Regatta υπέροχο!

Τα τελικά αποτελέσματα εμφανίζονται στις photos του άρθρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x