Γενικά

«Ολόχρυσος» Μπεντινίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Εμζάριος Μπεντινίδης, κατακτώντας το πρώτο χρυσό και τρίτο συνολικά μετάλλιο για την ελληνική πάλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων στο Λουτράκι.

Ο Εμζάριος Μπεντινίδης ήταν ασταμάτητος σε όλη την πορεία του στα 88 κιλά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων στο Λουτράκι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον προημιτελικό, ο Μπεντινίδης νίκησε με τεχνική υπεροχή (12-0) τον Ουκρανό Ιγκόρ Γκάβριλετς και με τον ίδιο τρόπο ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τούρκου Αλί Βαρόν (12-0).

Στον τελικό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αμερικανό Οκτάβιους Τρέιβον Μπέλαμι. Ο Μπεντινίδης τέλειωσε και τον τρίτο και σημαντικότερο αγώνα του στη διοργάνωση με τεχνική υπεροχή (10-0) και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήρθα για το χρυσό. Ήθελα να πάρω χρυσό μετάλλιο μόνο με την Ελλάδα. Για αυτό προετοιμάστηκα, για αυτό έχασα έξι κιλά. Ευχαριστώ όλους όσοι μας βοήθησαν, που ήθελαν να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήρθα για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο. Ήρθα σε μία εξαιρετική διοργάνωση που όλα ήταν τέλεια και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης», δήλωσε ο Μπεντινίδης.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και ο Μανώλης Καραβάνος στα 78 κιλά. Στον ημιτελικό, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ο τελικός των 78 κιλών, ηττήθηκε με 5-0 από τον Ισπανό Μοχάμαντ Αχμάντι Αφσάρ. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ο Καραβάνος μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ηττήθηκε με πτώση από τον Αμερικανό Τόμας Εντγουιν Ντόναχιου κι έμεινε εκτός μεταλλίων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x