Μαχητικά Αθλήματα

Η ΔΟΕ άφησε πυγμαχία & άρση βαρών εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2028 -Πιέζει για αλλαγές στη διοίκησή τους

Η ΔΟΕ άφησε την πυγμαχία και την άρση βαρών εκτός του αρχικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028. Πιέζει για αλλαγές στις ομοσπονδίες τους.

Στην απόφαση να αφήσει εκτός της πρώτης λίστας των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2028 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες την πυγμαχία, την άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο έλαβε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην γνωστοποίηση της λίστας των αγωνισμάτων που πήραν την έγκριση για να είναι στο πρόγραμμα απουσιάζουν αυτά τα τρία αθλήματα, τα οποία όμως είναι κανονικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Αν και στο άκουσμα της είδησης αυτής, προκαλούνται πολλά ερωτήματα, υπάρχει η εξήγηση. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της ΔΟΕ να πιέσει τις διοικήσεις των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών των αθλημάτων για να λάβουν κάποιες αποφάσεις με τις οποίες θα εναρμονισθούν στις ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η ΔΟΕ για να συμπεριλαμβάνει τα αθλήματα στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για παράδειγμα η Παγκόσμια ομοσπονδία της πυγμαχίας η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη ΔΟΕ, ταλανίζεται από σοβαρά εσωτερικά ζητήματα, από αδιαφάνεια στις αρχαιρεσίες της, και στις διαδικασίες αποφάσεων, στη διεξαγωγή των αγώνων στους Αγώνες μέχρι και «τρύπες» που έχουν διαπιστωθεί πως υπάρχουν στα οικονομικά της βιβλία.

Η ΔΟΕ είχε πιέσει για αλλαγές οι οποίες δεν έγιναν, με το άθλημα να παραμένει στο καλεντάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο στην τελευταία λίστα απουσιάζει σε μια προσπάθεια να πιέσει για άμεσες εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα. Μάλιστα, η ίδια η ΔΟΕ, σε σχετική τοποθέτηση, όπως αναφέρουν και στα ΜΜΕ στο εξωτερικό διευκρινίζει ότι και τα τρία αθλήματα μπορούν στην οριστική λίστα των αθλημάτων που θα συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι να είναι και τα τρία για τα οποία γίνεται λόγος.

Αυτό που δεν αναφέρει αλλά, προφανώς εννοείται, είναι η προϋπόθεση… Να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα ζητήματα τα οποία απαιτεί η ΔΟΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x