Γενικά

Ο Ολυμπιακός στους άνδρες και ο Παναθηναϊκός στις γυναίκες κυπελλούχοι Ελλάδας στο πινγκ πονγκ

Στη διπλή γερή «μονομαχία» τους στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μοιράστηκαν τους τίτλους.

Για την περίοδο 2021-2022,ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε κυπελλούχος στους άνδρες και ο Παναθηναϊκός κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες στο πινγκ πονγκ.

Στον συναρπαστικό τελικό των ανδρών, ο Ολυμπιακός έκαμψε τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ. Λίγα λεπτά αργότερα, στον, επίσης, πολύ ενδιαφέροντα τελικό των γυναικών, ο Παναθηναϊκός κατέβαλλε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών μετείχαν 11 ομάδες και διαγωνίστηκαν για δύο μέρες με «νοκ άουτ» σύστημα και διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Στις γυναίκες οι συμμετοχές ήταν μόνο τέσσερις και οι αγώνες έγιναν την Κυριακή.

Μετά τους ημιτελικούς είχαν τον μεγάλο και τον «μικρό» τελικό.

Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας ήταν διαφορετικό από εκείνο του τοπικού Κυπέλλου. Το κάθε ματς κρίθηκε υπέρ της καλύτερης ομάδας των πέντε αγώνων και στο τέλος είχε διπλό, όταν στο τοπικό Κύπελλο, που αποτέλεσε και την προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο κάθε αγώνας μπορούσε να φτάσει έως και το 4-3 (επίσης με διπλό στο τέλος).

Στους άνδρες, ο Ολυμπιακός είχε από τους ξένους αθλητές του μόνο τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, αλλά χρησιμοποίησε, κατά πρώτο λόγο, τον Γιάννη Σγουρόπουλο και κατά δεύτερο τον προερχόμενο από τραυματισμό Γιώργο Σταματούρο, οι οποίοι παίζοντας φέτος στην Μπουντεσλίγκα και τη γαλλική Pro B αντίστοιχα δεν είχαν συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στην Α1.

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στη σύνθεσή του, επίσης, μόνο έναν ξένο, τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ.

Ο τελικός ήταν απόλυτα ισορροπημένος κι έφτασε στο καθοριστικό διπλό, όπου Σγουρόπουλος και Κωνσταντινόπουλος έδωσαν τρίτο επί μέρους ματς. Ο μεν είχε συμπαίκτη τον Σταματούρο, που δεν είχε αγωνιστεί πριν, ο δε τον Κράστεφ, που είχε δώσει το προβάδισμα νωρίτερα με 2-1 σετ στην ομάδα του και σε αγώνα γεμάτο θέαμα και σασπένς επικράτησε το ζευγάρι του Ολυμπιακού στα πέντε σετ για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Ιάσονας Κορδούτης 3-1 (11-3, 10-12, 11-8, 11-3)
Τάσος Ρηνιώτης-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 0-3 (7-11, 3-11, 10-12)
Ένιο Μέντες-Πετιό Κράστεφ 1-3 (9-11, 4-11, 11-7, 4-11)
Σγουρόπουλος-Κωνσταντινόπουλος 3-1 (7-11, 11-5, 11-5, 11-3)
Γιώργος Σταματούρος/Σγουρόπουλος-Κωνσταντινόπουλος/Κράστεφ 3-2 (11-5, 7-11, 11-3, 8-11, 11-8)


Στο διήμερο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Χριστοφοράκης, χρησιμοποίησε, επίσης, τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Στο ταμπλό, ο Ολυμπιακός είχε «bye» στον πρώτο γύρο, στα προημιτελικά κατέβαλλε τον ΣΕΑ Κοζάνης με 3-0 και στα ημιτελικά τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε, επίσης, χωρίς αγώνα την πορεία του ως τον τελικό, στην οκτάδα νίκησε με 3-0 και στην τετράδα την ΑΕΚ με 3-1 σετ.

Στις γυναίκες, έγιναν το πρωί της Κυριακής τα ημιτελικά, όπου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τον Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 και οι «πράσινες» τον ΓΑΟ Πειραιά, επίσης, με 3-0 σετ.

Το νούμερο 1 και το νούμερο 2 του ταμπλό αντίστοιχα αναμετρήθηκαν αργότερα στον τελικό και πρόσφεραν στο κοινό δυνατή και υψηλού επιπέδου συνάντηση. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε ξανά σε ματς Κυπέλλου στην Κωνσταντίνα Παρίδη, που δεν είχε φέτος συμμετοχή στο πρωτάθλημα λόγω των αγώνων της στην επαγγελματική Λίγκα της Τσεχίας, ενώ από τις ξένες παίκτριές της κάλεσε τη Σουηδέζα Κριστίνα Σέλμπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός είχε, επίσης, μία ξένη παίκτρια στη σύνθεσή του, τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ, από την οποία πήρε και καθοριστική βοήθεια στον τελικό. Επίσης, στηρίχτηκε για πολλοστή φορά στις καλύτερες Ελληνίδες του, την Κατερίνα Τόλιου και την Ελισάβετ Τέρπου.

Πολύ κρίσιμο αποδείχτηκε το εναρκτήριο παιχνίδι, όπου η Τέρπου νίκησε 3-2 σετ με ανατροπή την Παρίδη, ενώ σε μία κίνηση τακτικής τοποθετήθηκαν στη θέση 3 η Σέλμπεργκ και η Τόλιου.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3:

Κωνσταντίνα Παρίδη-Ελισάβετ Τέρπου 2-3 (7-11, 11-7, 11-5, 4-11, 6-11)
Αλίκη Κιούφη-Άνα Τοφάντ 0-3 (8-11, 4-11, 3-11)
Κριστίνα Σέλμπεργκ-Κατερίνα Τόλιου 3-1 (13-11, 11-6, 9-11, 11-3)
Παρίδη-Τοφάντ 1-3 (9-11, 5-11, 11-5, 1-11)


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Ζέρβας, είχε αναπληρωματική τη Μαρία Αρτσέτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x