Κολύμβηση

Παγκόσμιο Βουδαπέστης: Πέρασαν σε τελικούς Χρήστου και Μάρκος

Δύο ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς, στην πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βουδαπέστης.

Πετυχημένη παρουσία είχαν οι Έλληνες κολυμβητές στους προκριματικούς της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Ο Απόστολος Χρήστου αποφάσισε να προσθέσει στο πρόγραμμά του τα 200μ. ύπτιο (όπου δεν είχε συμμετάσχει στα προηγούμενα μίτινγκ της σειράς, σε Βερολίνο και Αθήνα) και δικαιώθηκε, αφού με 2:00.57 σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και φυσικά προκρίθηκε στον απογευματινό (18:59) τελικό. Ταχύτερος του Χρήστου ήταν μόνο ο Αυστραλός Τζόσουα Έντουαρντς-Σμιθ με 2:00.12.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο ΟΑΚΑ, την περασμένη εβδομάδα, ο Δημήτρης Μάρκος ξεκίνησε με πρόκριση και το μίτινγκ της Βουδαπέστης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη έβδομος στα 400μ. ελεύθερο με 3:52.38 και πέρασε στον τελικό, που θα γίνει στις 18:43. Στην Αθήνα, ο 22χρονος κολυμβητής είχε καταλάβει την τέταρτη θέση. Καλύτερος των σημερινών προκριματικών με 3:49.83 ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, ο Αυστραλός Σαμ Σορτ, ο οποίος δεν είχε μετάσχει στους δύο πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x