Στίβος

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει την Κυριακή στην Κρήτη, αφού 3.500 αθλητές από 40 χώρες και τέσσερις ηπείρους θα βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Πυρετός προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μέρα της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου 2023. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης- η μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού- ανεβάζει ταχύτητες και μπαίνουν όλα σε ετοιμότητα για προσφορά και φιλοξενία, για κάτι πραγματικά πολύ όμορφο που θα ήθελαν πολλοί άνθρωποι να ζήσουν από κοντά.

Την Κυριακή αναμένονται πάνω από 3.500 αθλητές, μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 40 χώρες και πάνω από 1.200 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης κι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επίσης, αναμένονται περισσότεροι από 2/000 θεατές-επισκέπτες και 500 εθελοντές. Αριθμοί που από μόνοι τους παρουσιάζουν την ξεχωριστή θέση που κατέχει πλέον με την αξία του αυτός ο αγώνας.

Μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια που η φήμη της έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου, με τις πρωτοτυπίες την αυθεντικότητα, το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και τα εκατοντάδες χέρια εθελοντικής προσφοράς, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπόσχεται και φέτος να βάλει ψηλά τον πήχη και να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Οι εκπλήξεις κι ο εμπλουτισμός με νέες ιδέες κάθε χρόνο δε μπορεί να επισκιάσει την άρτια αθλητική οργάνωση σε κάθε της λεπτομέρεια: Από τους εκατοντάδες εθελοντές, τα σημεία τροφοδοσίας, την υγειονομική υποστήριξη, την ασφάλεια του αγώνα, τα υπέροχα χειροποίητα μετάλλια, την υποδειγματική χρονομέτρηση, την εντυπωσιακή τελετή απονομών μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, τα όμορφα μπλουζάκια και το πλουσιότερο πακέτο σε αγώνα δρόμου, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούμε να αναφερθούμε.

Φέτος θα δούμε και μια μεγάλη μάχη, μεταξύ του Νιγηριανού Ογκουνσότο και της Γιαγιάς, οι πρωταγωνιστές του σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που ξεπέρασε τις 2.500.000 προβολές μέσα σε λίγες ημέρες. Η ρεβάνς των δύο θα δοθεί στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Εκτός όμως από το καθαρά αθλητικό μέρος υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και θεατών: Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρητης, στηρίζει οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS και τον πανελλήνιο σύλλογο «Η Καρδιά του παιδιού».

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια, την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ., 10χλμ., 5χλμ., 1χλμ και του αγώνα ΑμεΑ και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας μια φράση στο στόμα: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου έχουμε μουσαφίρηδες!

Οι κάθε είδους και ρεπερτορίου ζωντανές μουσικές στάσεις σε ολόκληρη τη διαδρομή, θα είναι φέτος πάνω από σαράντα με την εθελοντική προσφορά πάνω από εκατό μουσικών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:
Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50
Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10
Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15
Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:10
Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40
Απονομές Νικητών 13:05
Κρητικό Γλέντι 13:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x