Γενικά

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: Βack to back από τον Φαν Ζεντόνγκ

Με τους Κινέζους αθλητές να επανέρχονται ξανά ως απόλυτοι κυρίαρχοι της διεθνούς σκηνής στην επιτραπέζια αντισφαίριση ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Ντουρμπάν το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τον επίλογο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Νότιας Αφρικής τον έγραψαν τέσσερις κορυφαίοι εκπρόσωποι της Κίνας, οι οποίοι πρόσφεραν συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα κι έκλεισαν τη διοργάνωση με πέντε χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Φαν Ζεντόνγκ διατήρησε στα 26 του το τρόπαιο του απλού ανδρών που είχε κατακτήσει το 2021, επικρατώντας στα έξι σετ του Γουάνγκ Τσουτσίν. Μαζί είχαν πάρει την πρωτιά στο διπλό ανδρών, ενώ ο Γουάνγκ ήταν νικητής και στο διπλό μικτό.

Ο Μα Λονγκ και ο Λιανγκ Τζικούν πήραν την τρίτη θέση.

Στο απλό γυναικών, η Σουν Γινγκσά έφτασε στον σημαντικότερο τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα της στα 23 της. Στον τελικό, έκαμψε, επίσης, με 4-2 σετ την Τσεν Μενγκ, η οποία το Σάββατο είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διπλό γυναικών.

Η Σουν είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια και στο διπλό μικτό. Στο απλό ανδρών η Κίνα απολαμβάνει το 22ο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό και το δέκατο συνεχόμενο και στο απλό γυναικών το 25ο στο σύνολο και το 15ο σερί.

Στην απονομή των επάθλων των γυναικών που έγινε αμέσως μετά, πήραν το χάλκινο μετάλλιο η Κινέζα Τσεν Σινγκτόνγκ και η Γιαπωνέζα Χίνα Χαγιάτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x