Μαχητικά Αθλήματα

Πάλη: Πέμπτος στον κόσμο ο Κουγιουμτσίδης

Την 5η θέση στον κόσμο κατέλαβε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο οποίος έχασε στο τέλος την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 στην Ισπανία.

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 79 κιλά της Ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει για πολλοστή φορά τη φετινή χρονιά στο βάθρο των νικητών, όμως έχασε στις λεπτομέρειες από τον Αρμένιο Αρμάν Αβαγκιάν.

Ο «μικρός» τελικός ήταν μία πολύ σκληρή αναμέτρηση, με πολύ τακτική ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς αθλητές. Ο Κουγιουμτσίδης προηγήθηκε 1-0, μετά από τις παρατηρήσεις που δέχθηκε ο Αρμένιος, ωστόσο ο 21 ετών Έλληνας πρωταθλητής ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Μετά την ανάπαυλα ο Αβαγκιάν προηγήθηκε 3-1, με το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ του και με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι ο Κουγιουμτσίδης προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη και επιτέθηκε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αβαγκιάν, φτάνοντας στο 5-3. Ο Κουγιουμτσίδης μείωσε 5-4 άμεσα, όμως δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος να βρει τον τρόπο να κάνει την ανατροπή. Τελικά, ο «μικρός» τελικός έληξε 6-4, μετά από την ένσταση της ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x