Στίβος

Παρθενικό χρυσό μετάλλιο για το Καζακστάν σε Παγκόσμιο Στίβου, η Κινέζα Φένγκ πρώτη στη δισκοβολία!

Αναπάντεχα αποτελέσματα έκρυβε η έκτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, με μεγάλους πρωταγωνιστές την Μπιν Φενγκ στη δισκοβολία και τη Νόρα Τζερούτο στα 3.000μ στιπλ.

Με την πρωταθλήτρια Ασίας Μπιν Φενγκ να αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στη δισκοβολία στο Όρεγκον, με βολή στα 69.12μ, ξεπερνώντας κατά πολύ τον εαυτό της, αφού πήγε στη διοργάνωση με ατομικό ρεκόρ 66μ.



Η Κινέζα δισκοβόλος από την πρώτη βολή του τελικού κυριάρχησε και καμία αθλήτρια δεν ήταν ικανή να την απειλήσει, με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να έρχεται πολύ φυσιολογικά στη δισκοβολία για τη χώρα της. Δεύτερη η Σάντρα Πέρκοβιτς με 68.45μ με την Κροάτισσα να βελτιώνει το φετινό της ρεκόρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην επίδοση της Φενγκ.



Όσον αφορά την Ολυμπιονίκη του Τόκιο Βάλερι Όλμαν με μια μέτρια για τα δεδομένα της εμφάνιση και με βολή στα 68.30μ, περιορίστηκε στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Στον έτερο μεγάλο τελικό της χθεσινής έκτης μέρας του Παγκοσμίου του Όρεγκον στα 3000μ στιπλ, το Καζακστάν πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, με την πολιτογραφημένη Καζάκα Νόρα Τζερούτο να ξεπερνάει στα τελευταία 200 μέτρα την Κενυάτισσα στην καταγωγή Γουίνφρεντ Γιάβι που συμμετέχει με το Μπαχρέιν τερματίζοντας εν τέλει τέταρτη.



Η επίσης Κενυάτισσα στην καταγωγή νικήτρια σημείωσε, μάλιστα, ρεκόρ αγώνων και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 8.53.02, σπάζοντας το ανάλογο ρεκόρ της Μπεατρίς Τσέπκοετς το 2019 στην Ντόχα του Κατάρ.



Δεύτερη ήταν η Γουέρκουχα Γκετετσό πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ για την Αιθιοπία με 8.56.61, με το βάθρο να συμπληρώνει η συμπατριώτισσά της Μακίντες Αμπέμπε. Μεγάλη έκπληξη η απουσία των Αμερικανίδων αθλητριών από την πρώτη τριάδα μετά το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα κατέρριψε το εγχώριο ρεκόρ τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x