Γενικά

Πέρασε στα προημιτελικά του Europe Cup η Μπογκόρια κι ελπίζει στη συνδρομή του Γκιώνη

Το περασμένο τριήμερο διεξήχθησαν τα γκρουπ του σταδίου 2 στο Europe Cup ανδρών, της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η είδηση, που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, στο Europe Cup ανδρών πινγκ πονγκ είναι ότι η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη προκρίθηκε στην προημιτελική φάση. Προερχόμενη από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν επικεφαλής στο πρώτο γκρουπ, το οποίο, μαζί με το δεύτερο και το τρίτο, έγινε σε συνθήκες «φούσκας» στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια της Πορτογαλίας.

Στον όμιλο των τριών, η Μπογκόρια σημείωσε δύο νίκες χωρίς τον τραυματία Γκιώνη στη διάθεσή της και πήρε με πρωτιά το «εισιτήριο» για την τελική οκτάδα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε η κλήρωση και θα συναντήσει σε διπλά ματς τη δανέζικη Ρόσκιλντ. Οι αγώνες θα γίνουν μετά τα μέσα Ιανουαρίου και οι Πολωνοί ελπίζουν ότι, μέχρι τότε, θα μπορούν να στηριχτούν ξανά στον κορυφαίο Έλληνα άσο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κάτι που θέλει πολύ και ο τελευταίος.

Η πόλη της Πορτογαλίας φιλοξένησε τρία γκρουπ του σταδίου 2 του Europe Cup μόλις λίγες ημέρες μετά από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Under 15 και Under 19 ετών. Μάλιστα, εκεί αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία ο ταλαντούχος αθλητής της Μπογκόρια, Μίλος Ρεντζίμσκι, και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό παίδων.

Πέρα από τον νεαρό Πολωνό, στη σύνθεση της ομάδας για τα ματς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ και ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόφσκι. Το κλαμπ επικράτησε 3-0 σετ της τσέχικης Οστρόφ και 3-2 σετ της αυστριακής Στοκεράου για να πάρει την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Οι αγώνες της οκτάδας προγραμματίστηκαν για το διάστημα 12-16 Ιανουαρίου οι πρώτοι και 17-23 οι ρεβάνς.

Η Μπογκόρια έχει το πλεονέκτημα της έδρας και δίνει στη Δανία την πρώτη αναμέτρηση με τη Ρόσκιλντ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση, χάρη στην ξεκούραση και την έντονη θεραπευτική στον αχίλλειο που ακολουθεί από τις 9 Νοεμβρίου.Την Τρίτη, μάλιστα, πρόκειται να επανέλθει στις προπονήσεις, έστω σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς.

Ο πρωταθλητής μας προτίθεται να δοκιμάσει ξανά σε επίσημα ματς τον Ιανουάριο. Γι’ αυτό έβαλε στο πλάνο του ν’ αγωνιστεί στα προημιτελικά του Europe Cup, ενημέρωσε σχετικά την ομάδα του κι ελπίζουν και οι δύο πλευρές να κυλήσουν όλα ομαλά και να βρεθούν ξανά μαζί με την έλευση του νέου χρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x