Γενικά

Πέρασε στο κυρίως ταμπλό της Under 19 ο Μαδέσης στην Αυστρία

Εξελίξεις στη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε δύο δυνατά τουρνουά διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας έφερε το Σάββατο στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο Λιντς και το αυστριακό WTT Youth Contender πινγκ πονγκ άρχισαν την προσπάθειά τους το Σάββατο ο Αλέξανδρος Μαδέσης κι ο Γιώργος Γερακιός, αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Under 19. Ο Μαδέσης κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό με τη δεύτερη θέση από τον όμιλό του και την Κυριακή θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ο Γερακιός, στο ντεμπούτο του με τα ελληνικά χρώματα σε διεθνές τουρνουά, «κυνήγησε» δυνατά τον ίδιο στόχο και τον έχασε στις λεπτομέρειες.

Στο Λιντς και το καθιερωμένο Οπεν μικρών ηλικιών η κατηγορία Under 19 διεξάγεται στο τελευταίο κομμάτι. Ο Μαδέσης βρέθηκε στο 28ο γκρουπ, το οποίο ήταν των τεσσάρων αθλητών, όμως υπήρχε μία απουσία, αυτή του Σλοβένου Μίχα Ποντόμπνικ.

Στον πρώτο του αγώνα, ο σημερινός «ασημένιος» βαλκανιονίκης στο ομαδικό εφήβων επιβλήθηκε του Πολωνού Γκρατσιάν Κέσικ με 3-0 σετ (11-7, 11-2, 11-6) κι εξασφάλισε την πρόκριση. Στην τελευταία αγωνιστική είχε γερή αναμέτρηση με τον επικεφαλής Ιταλό Φεντερίκο Βαλίνο. Κάμφθηκε με 3-0, όμως το ματς ήταν κλειστό και τα τρία σετ κρίθηκαν στο όριο (9-11, 8-11, 9-11).

Στο ταμπλό των «64», ο Μαδέσης κληρώθηκε με τον Ελβετό Νούμα Ούλρις, ο οποίος προκρίθηκε, επίσης, ως δεύτερος από το 13ο γκρουπ με 1 νίκη και 1 ήττα. Αν ο πρωταθλητής μας πάρει τη νίκη την Κυριακή, τότε στους «32» θ’ αναμετρηθεί με το δεύτερο φαβορί, τον Άντρε Μπερτελσμάιερ. Ο Γερμανός πέρασε ως νικητής από το δεύτερο γκρουπ, αλλά σε τριπλή ισοβαθμία.

Ο Γερακιός, που έτσι κι αλλιώς αποκόμισε σημαντική εμπειρία με τα δυνατά αγωνιστικά τεστ στην πρώτη του συμμετοχή στα γαλανόλευκα, ήρθε τρίτος στο 26ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα του ηττήθηκε από τον Βέλγο επικεφαλής Χαβιέ Βατς με 3-0. Ήταν ανταγωνιστικός, πάντως, μάλιστα δύο σετ κρίθηκαν στην παράταση (5-11, 10-12, 10-12).

Στο καθοριστικό δεύτερο παιχνίδι του κοντραρίστηκε γερά με τον Σλοβάκο Νταμιάν Φλόρο, ο οποίος στο τέλος κατέκτησε και την πρώτη θέση στο γκρουπ. Ο γεννημένος το 2006 αθλητής μας προηγήθηκε 1-0, μετά ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά κάμφθηκε σε αμφίρροπο πέμπτο σετ για να μείνει έξω από τη συνέχεια (11-3, 5-11, 3-11, 11-7, 8-11).

Στην τεχνική καθοδήγηση των δύο παιδιών είναι ο προπονητής τους στην ΑΕΚ, Κώστας Μαδέσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x